Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Hugo i litt yngre utgave.
Fiolintalent fra Sortland møter Aage Kvalbein

Onsdag 29. juni er det klart for møte mellom et av Norges framste fiolintalenter, 18 år gamle Hugo Hilde fra Sortland og cello-nestor Aage Kvalbein. Hugo går på Sortland videregående skole, musikklinja og har hatt en rekke konsertopptredener i disktiktet. Haqn er tilknyttet Barratt-Dues musikkinstituett. Som tidligere år inngår Festitur som del av satsinen Kunst- og kulturstrøm Vesterålen.


29.6.2011 - Pressemelding


 
  Åge Kvalbein
– Det å la unge artister møte noen av landets mest rutinerte klassiske musikere er litt av drivkraften bak det arbeidet vi legger ned i Festitur, sier Svein Spjelkavik. Sammen med kunstnerisk leder Svein Haugen (Oslofilharmonien og Nordnorsk symfoniorkester har han arrangert nær sytti konserter med noen av Norges ypperste artister innen flere sjangere i samfunshus og kirker på yttersida av Vesterålen.

 
  Mari Maurstad
Svein Spjelkavik slår fast at Aage Kvalbein er en av Norges mest profilerte og anerkjente cellister – og tilhører det ypperste toppsjiktet.

Åge har med sin kone - skuespilleren Mari Maurstad, som medvirker i de fem konsertene publikum i Vesterålen får oppleve fra onsdag 29. Juni til 3. Juli.

Svein Haugen tror de to vil bidra til at årets Festitur vil by på svært mange minneverdige konsertopplevelser for publikum.

– Jeg er glad for å ha Aage med på laget. Først og fremst fordi han er en eksepsjonelt dyktig instrumentalist - og ikke minst fordi han en en gammel og god venn. vi har kjent hverandre siden 1965 - da vi spilte sammen i NRKs juniororkester, forteller Svein Haugen.

– I tillegg kommer jo ikke Aage alene. Og jeg ser virkelig frem til møtet mellom Festiturpublikummet og Mari Maurstad - som skal synge Prøysen-viser i tillegg til å deklamere dikt av André Bjercke. Mari er en fantastisk entertainer - og dette bør bli spennende og veldig bra!

Som vanlig utgjør bejublede og kritikerroste Sturm und Drang - det svært populære og muntre ensemblet der Svein Haugen og hans kontrabass inngår - selve grunnstammen i det musikalske på årets Festitur. Det er altså mange gode grunner til å prikke inn Festituren på din liste over ting du bør få med deg...

Unge talenter
Men Festituren er ikke bare de etablerte stjernenes arena - tvert i mot. Svein Spjelkavik nikker - og slår fast at Festituren som så mange ganger tidligere også gjør rom for unge, fremadstormende talenter.

– Mari og Aage har også med seg sønnen Stinius Maurstad Kvalbein nordover. Han er så absolutt å regne for en sann fiolin-virtuos. Han vil garantert vekke begeistring, og får selskap i rampelyset av unge Hugo Hilde fra Sortland som også er fiolinist, sier Spjelkavik..

– Repertoaret blir også innholdsrikt i år. Stinius planlegger for eksempel blant annet å servere en låt av Rolf Løvland, tilføyer Svein Haugen.

– Videre er unge Ina Berggren tilbake for å synge på årets Festitur. Stemmen hennes begeistret og ga gjenlyd sist - og dette bør bli et populært gjensyn. Ina gledet seg forrige gang over den fine responsen fra publikum her, og vi føler oss sikre på at gjensynsgleden vil bli stor, sier de to. Festitur arrangeres i samarbeid med vertskommunene og er støttet av Kunst- og kulturstrøm Vesterålen.

Festitur 2011
Onsdag 29. juni kl 19:00 - Åpningskonsert Skarstein Grendehus
Lørdag 2. juli kl 18:00, konsertstart kl 19:00 - Nyksund Brygge
Lørdag 2. juli - Zoar, Nyksund
Søndag 3. juli kl 18:00 - Hisnakul, Andenes
Søndag 3. juli kl 22:00 - Kirkekonsert, Dverberg Kirke


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no