Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Interaktiv nordisk utstilling med to tilbakestrømmere

Søndag åpner utstillingen POSSIBLE REALITIES 4 møter TECHNOLOGIE, JOIE DE VIVRE! møter BINAURAL BIG BANG prosjektet er et samarbeid mellom kunstnerene Ditte Knus Tønnesen (DK), Silja Leifsdottir (N/IS) begge utdannet ved The Glasgow School of Art, Marius Almås Johansen (N) utdannet ved Bergen Kunsthøyskole og Asle Lauvland Pettersen (N). utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Statens Teaterskole i København. Asle og Marius er begge tilbakestrømmere.


30.6.2011 - Pressemelding


Eksistens
Utstillerne forteller. - Når vi lager noe, ønsker vi at det skal eksistere i verden, ha en innvirkning på verden, det at noe eksistere i denne verden gjøre forskjell på verden. Det er for oss viktig å diskutere hvilken plass vi har og hvilken plass vi ønsker i denne verden, om vi vil være en del av den eller ikke.

Hva gjør vi i den, tar vi stilling til at vi er en del av den, og hvilken betydning det har at vi faktisk er her i verden og hvilken innvirkning det har på verden. Det fine med kunstens språk er at den ikke tar det for gitt at verden er sannheten, men ser på verden som en modell, og kan starte en dialog om at realitetene ikke er reelle men fortolkninger av virkeligheten.

Ekspedisjoner på Island
Ideen med det nordiske kunstprosjektet er å samle 4 kunstnere og 3 kunstprosjekter som er skapt gjennom eksperimentelle prosessformer og som alle tar utgangspunkt i pseudovitenskaplige ekspidisjoner til Island.

Nye kontekster
Vi ønsker å puste nytt liv i prosjektene ved å skape nye kontekster gjennom å blande og gjenfortolke prosjektene. Ved Sommer Melbu 2011 ønsker vi å la materialet fra hverandres feltundersøkelser asimiliseres i et stort laboratoriums prosjekt. Ved å benytte oss av hverandres ferdige verker og prosessmaterialer, ønsker vi å utvikle hverandres prosjekter og sette de inn i en ny kontekst ut fra stedet og tiden for utstillingen som er støttet av Vesterålen regionråd gjennom Tilbakestrøm.

Åpningstider
Åpning: Søndag 3.Juli 19.30
Åpningstider: 10.00 - 17.00. 4.-9. juli
Neptun, Norsk fiskeindustrimuseeum, Melbu
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no