Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
20 fløytetryllende minutter - Mest Mozart med Trondheim Barokk

Hør Tryllefløyten på 20 minutter! Musikere fra ensemblet Trondheim Barokk kommer til Vesterålen og inviterer til uformelle konserter med perler fra Mozarts mest berømte stykker. På konserter i Bø, på Melbu og i Nyksund vil man blant annet få høre en forkortet versjon av Mozarts opera Tryllefløyten. Dette er Mozart på sitt beste: voldsomt og vakkert, virtuost og melodiøst. Cellist Martin Wåhlberg og fløytist Hanne-Sofie Akselsen kommer begge fra Vesterålen og har med seg musikervenner fra Amsterdam og Paris. Les om Trondheim Barokk.



2.7.2011 - Pressemelding


Minivesjoner
På Mozarts tid var det ikke like lett å høre på opera som i dag. CD’er fantes ikke, og skulle man høre opera måtte man være i en by som hadde et operahus. For alle som ikke var i nærheten av et operakompani, ble det laget miniversjoner av operaforestillingene som folk kunne spille selv, hjemme. I dette programmet hører vi et slikt arrangement av Mozarts flotte opera Tryllefløyten.

Tryllefløyten
På konserten får man altså høre hvordan mye av Mozarts kjente orkestermusikk ble brukt, spilt og hørt i hans egen samtid. Gjennom et arrangement av Tryllefløyten, gjort av komponisten Franz Heinrich Ehrenfried (1747–1828), møter vi det kjente verket i en ren instrumentalversjon. Musikken spilles her av fløyte, fiolin, bratsj og cello. Det er som et lite orkester i miniatyr, og det gir et nesten komplett bilde av originalversjonen. Trondheim Barokk har valgt ut de mest kjente ariene fra Tryllefløyten.

Tilbakestrømmere tar med seg dyktige musikere
Musikerne på konserten er alle aktive i ensemblet Trondheim Barokk. Det er morsomt for tilbakestrømmerne Martin Wåhlberg og Hanne-Sofie Akselsen fra Vesterålen å ta med seg fiolinist og bratsjist Louella Alatiit og Sophie Iwamura, ikke bare nordenfjells til Vesterålen. Prosjektet, som støttes av Vesterålen regionråds ordning Tilbakestrøm, lever altså virkelig opp til tilbakestrømtanken hvor kunstnere fra Vesterålen kommer tilbake til regionen med kolleger. Detten er måte å spre entusiasme for vår region til toneangivende miljøer i utlandet!

Gammel underholdningsmusikk
Musikken som skal spilles var underholdningsmusikk i sin samtid, og Trondheim Barokk ønsker å presentere den på en uformell måte. Foruten konsert på Arbeideren på Melbu under Sommer-Melbu blir det konsert i hjemmekoselige omgivelser på Skagakaia i Bø og på havskanten i Nyksund Brygge. Det var slik disse låtene kunne nytes da de først ble hørt på 1700-tallet: med en avslappet stemning, noe i glasset, og kanskje bare med et halvt øre til selve musikken…

Konserter
Arbeideren, Melbu, torsdag 7. juli kl. 19:00
Skagakaia, Bø, fredag 8. juli kl. 20:00
Nyksund Brygge, søndag 10. juli kl. 19:00
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no