Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra venstre Martin Wåhlberg, Sophie Iwamura, Louella Alatiit og Hanne-Sofie Akselsen. Foto: Kulsam
Suksess for Trondheim Barokk

Ensemblet Trondheim Barokk hadde stor suksess med konserten Mest Mozart i Arbeideren på Melbu og på Skagakaia i Bø denne uka. Leder for denne kvartetten er cellisten Martin Wåhlberg som nettopp har avsluttet doktorgradsstudier i Trondheim. Sammen med seg har han fløytisten Hanne-Sofie Akselsen, fiolinisten Louella Alatiit og brasjisten Sophie Iwamura. Søndag står Nyksund for tur.10.7.2011 - EMB


Stor begeistring
 
  Stor interesse hos publikum, her med ordførerer Sture Pedersen som intens lytter. Foto: Kulsam
Vakre toner og et fint samspill vakte stor begeistring hos publikum. På programmet sto to fløytekvartetter og en andante fra en divertimento for stryketrio. Konserten ble avsluttet med en ”kortversjon” av Mozarts Tryllefløyten. Det ble klappet og klappet og de måtte spille siste sats, ”Pap-Pa-Pa-gena..” om igjen.

På tilbakestrømstoppen
Hanne-Sofie og Martin er begge tilbakestrømmere fra Sortland, nå bosatt i henholdsvis Tromsø og Trondheim. De er de to tilbakestrømmerne som over år har hatt flest turneer i Vesterålen.
 
  Trondheim Barokk. Foto: Kulsam
Hanne-Sofie har vært ansvarlig for fire, Martin en, men deltatt på to av Hanne-Sofies ensembler.

Morgendagens profesjonelle
Som det ble fremhevet ved overrekkelsen av bokgaver til musikerne, har disse to brakt med seg sju-åtte andre talentfulle musikere til Vesterålen gjennom årene. Å gjøre Vesterålen kjent for morgendagens profesjonelle utøvere er ikke minst en viktig side ved tilbakestrmsatsingen som i år ha vært i gang i elleve år. Denne gangen hadde ensemblet et internasjonalt preg ved at fiolinisten bor i Haag og bratsjisten i Paris der også Martin tidligere har studert.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no