Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Marianne Hansen til venstre sammen med tre som ble bokbadet, redaktør for SortlandsAvia Gard L. Michalsen fra Andøy, Tor-Martin Karlsen fra Øksnes og ansatt i datafirmaet Cerpus, Alsvåg og Wanja Pettersen som jobber i kaffebar på Sortland. Foto: EMB
Faen æ gjør det - ny viktig bok

Lørdag var det bokbad under festivalen Bjørnskinn 2011 da boka «Faen æ gjør det» ble lansert. Den inneholder tekster av 15 unge vesterålinger som har flyttet tilbake. De forteller selv om hvorfor de valgte å komme tilbake og bli boende for kort eller lang tid. De jobber i kafé- og restaurantbransjen, i avis og i skoleverket, i butikk, i transportsektoren og i kulturskolene. Enkelte jobber innenfor helse- og sosialsektoren, på en forfabrikk og innenfor data.


30.7.2011 - EMB


åsså tænkte æ bære
 
  Bygdehuse i Bjørnskinn var godt besøkt. Foto: EMB
Redaktør for boka er Marianne Hansen som er utdannet innenfor teater, drama og kulturadministrasjon. Hun skriver i forordet. – Tittelen på boka er ikke valgt for å provosere, den er direkte sitat fra en ekte hjemflyttingshistorie. Jeg spurte Mathilde Jakobsen hvorfor hun hadde valgt å flytte hjem igjen – ikke bare til Vesterålen, men helt til Bjørnskinn i Andøy. I vendepunktet i historien – punktet der hun bestemte seg for å gi slipp på all tvilen og vende nesen hjemover – beskrev hun slik: « …åsså tænkte æ bære Faen æ gjør det.»

Fin liten bok
Boka er velskrevet og har en fin layout. Den bør studeres nøye av de som legger opp morgendagens distriktspolitikk og alle som bryr seg om Vesterålens framtid. Den vil etter hvert komme i salg på Vesterålen regionråds nettbutikk og koster kr 50,-. Ta gjerne direkte kontakt med redaktør Marianne Trykk her.

Femten forfattere
Foruten redaktøren Marianne Hansen fra Hadsel har disse innlegg i boka der de forteller sine historier om tilbakeflytting: Wanja Pettersen, Mathilde Jakobsen og Gard L. Michalsen fra Andøy, Maria Terese Johnsen og Kristina Renate Johnsen fra Bø, Mathias Lockert og Renathe Johnsen fra Hadsel, Dagulv Husjord og Andrea Rinø fra Lødingen, Iris Koch Mikalsen, Veronica Gabrielsen og Øystein Lindbeck fra Sortland, Tor-Martin Karlsen og Thomas Aleksander fra Øksnes.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no