Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Torvald i samtale om folkemusikk med felespiller og folkemusiker Leif Egil Andreassen
Musikerbesøk fra Øst-Island

Organisten og kordirigenten Torvald Gjerde fra Øst-Island besøker i disse dager Vesterålen. Gjennom kultursamarbeidet som Vesterålen har med Øst-Island, er han på studietur for å lære om musikklivet i regionen. Han er spesielt interessert i å studere folkemusikk fra Vesterålen og komme i dialog med folkemusikere.


24.8.2011 - EMB


premarin online no prescription

coupons for premarin cream
Møter med folkemusikere
Gjerde kommer opprinnelig fra Sunnhordland, men har bodd i snart 20 år på Øst-Island. Han er tidligere musikkskolerektor, men arbeider nå som organist i tre kirker og dirigerer flere kor. Han ønsker å få mer kunnskap om folkemusikk fra Vesterålen for å lage arrangementer til korene han dirigerer. Han har derfor møtt flere vesterålinger som arbeider med både innsamling, framføring og arrangering av folkemusikk slik som Sigrid Randers-Pehrson, Leif Egil Andreassen, Torill Karijord og Skjalg Bjørstad.

Kontakt med kor
Torvald er imponert over bredden i musikklivet og ønsker at man også på Island kan få i gang kulturskoler som bygger på det eksisterende musikkskolesystemet. I Øst-Island var det for noen år siden planer om å få i gang et slikt forsøk, men pga økonomikrisen ble planene lagt bort. Torvald håper en dag å kunne komme tilbake til Vesterålen med et kor og få til samarbeid med ett av vesterålskorene.

Mange utvekslinger
Kultursamarbeidet, i regi av Vesterålen regionråd, har de siste seks årene hatt en rekke kulturutvekslinger med Øst-Island, senest i sommer da rockegruppa Gislingane gjestet Blabla festivalen. I september kommer to billedkunstnere fra Øst-Island til Vesterålen i forbindelse med åpning av en kunstutstilling i Galleri Apotheket.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no