Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra fjorårets vinnerfilm, eldste klasse, The Anthem av Erik Treimann , Martin Eriksen og Konrad Skagen, Stokmarknes
Filmkonkurranse for 20. gang

Filmfestivalen Laterna Magica arrangeres i år for 20. gang. I 20 år har unge vesterålinger sendt inn filmer til Laterna Magica- konkurransen. Temaet for årets festival er RETRO. Det er valgt fordi det også kan inspirere til fantasifulle filmer. Det deles ut en spesiell retro-pris. De som lager film står imidlertid helt fritt i valg av tema og innhold. Alle unge mellom 10 og 20 år kan sende inn film på DVD, usb-penn eller kassett. Det kan være filmer laget på fritida eller på skolen. Fristen for innsending er i år 20. oktober. Mer info. Klikk her.


29.8.2011 - EMB


Filmfest
 
Interessen for å lage film er stor i Vesterålen. I fjor kom det inn rundt 40 filmer. Alle som har laget film inviteres til en stor filmfest i Sortland kino den 21. november. I år blir det et spesielt jubiledumsprogram. Udrag av en del av de innsendte blir vist.

I bransjen
Noen av de som deltok på konkurransen som tenåringer, er i dag i fjernsyns- og filmbransjen Flere av dem har gjort seg bemerket nasjonalt og internasjonalt i konkurranser og vært invitert til utenlandske festivaler.

Mer om konkurransen kan leses på Laternaz Magicas nye hjemmesider www.laternafim.no
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no