Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Foto: Sandra Mjöll Jónsdóttir
Islandske blikk på Vesterålen

Menneske og vesterålsnatur er temaet for en spennende kunstutstilling som åpner i Galleri Apotheket førstkommende lørdag kl 12:30. Tegninger, fotografier og tekstiler inspirert av Vesterålen stilles ut. To islandske kunstnere bodde i fjor og forfjor i Vesterålen med arbeidsstipend fra Kultursamarbeidet i Vesterålen. De har kalt utstillingen «madurinn og náttúran» og vil være til stede under åpningen lørdag. Kunstneren Bent Aune foretar den offisielle åpningen og Tim Challman har musikalsk innslag.


7.9.2011 - EMB


Galleri Hildreland
 
  Ingunn Anna Thrásinsdóttir og Sandra Mjöll Jónsdóttir. Foto: Sandra Mjöll Jónsdóttir
Billedkunstner Ingunn Anna Tháinsdóttir og fotograf Sandra Mjöll Jónsdottir lot seg inspirere av Vesterålen. I to - tre uker bodde hver av dem i Galleri Hildreland på Straume med gallerieier Ingrid Lekven som vert. De har nå slått seg sammen og laget en fellesutstilling der også billedprojeksjon på vegg blir tatt i bruk. De skriver i katalogen at det var helt tilfeldig at begge arbeidet med mennesket og naturen på forskjellige konseptuelle plan.

Sasmmenligninger
Ingunn studerte planter og vegetasjon under oppholdet i Bø.
 
  Utstillingen vel fremme ved Galleri Apotheket på Stokmarknes. Birger Rognerud fra galleriet og Erik Bugge fra Kultursamarbeidet med kunstkassen som er fraktet med Eimskip fra Island via England til Sortland. Foto: Kulsam
Hun forteller at helt uvitenskaplig sammenlignet hun planter i Vesterålen med planter på Island. Hun fant både likheter og forskjeller. Utstillingen innholder 21 blekktegninger på japansk papir. Hun viser også tekstilkolleksjonen FLÓRA, en serie med servietter med forskjellig design.

Viktig «time out»
Sandra understreker at for kunstnere er det uhyre viktig å få en slik «time out» for å konsentrere seg om sin kunst. Hennes kunstneriske arbeid handler om kroppen både innendørs og i naturen.

Kulturavtale
«madurinn og náttúran» er resultat av kulturavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd som i samarbeid med Galleri Apotheket arrangerer utstillingen. Den er fraktet med Eimskip fra Island til Norge.

Utstillingen er åpen hver dag kl 12:00 til 16:00 fram til 24. september.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no