Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Mange kom til åpningen. Foto: Kulsam
Suksess for islandske kunstnere

Lørdag åpnet utstillingen «madurinn og náttúran» på galleri Apotheket. Billedkunstner Ingunn Anna Tháinsdóttir og fotograf Sandra Mjöll Jónsdottir stilte ut. Begge hadde i 2009 og 2010 hvert sitt recidency-opphold med støtte fra Kultursamarbeidet i Vesterålen i Galleri Hildreland i Bø. Åpningen på lørdag var svært godt besøkt og ikke så få røde salgslapper kom opp i løpet av den første timen. Se fra åpningen og bildedserie på VOLs nettsider. Klikk her.


13.9.2011 - EMB


Bent og Tim åpnet
 
  Sandra og Ingunn. Foto: Kulsam
Utstillingen inneholder tegninger, fotografier og tekstiler inspirert av Vesterålen. Kunstneren Bent Aune, som i fjor hadde tilsvarende opphold i Eskifjord på Øst-Island, foretok den offisielle åpningen. Tim Challman improviserte over en kjent islandsk folketone på saksofon.

Inspirert av Vesterålen
Billedkunstner Ingunn Anna Tháinsdóttir og fotograf Sandra Mjöll Jónsdottir har latt seg inspirere av Vesterålen. I to - tre uker bodde hver av dem i Galleri Hildreland på Straume med gallerieier Ingrid Lekven som vert.
 
  Bent fortalte at da han var på Island i fjor, var det vulkanutbrudd. Han fikk med seg vulkansk aske som han har brukt i flere kunstverk. Bent ønsket å få fatt i mer aske og Ingunn hadde overraskende med en flaske full av aske fra siste vulkanutbrudd som han viste fram under åpningstalen. Foto: Kulsam
De slo seg sammen og laget en fellesutstilling. De forteller at det var helt tilfeldig at begge arbeidet med mennesket og naturen på forskjellige konseptuelle plan.

Golfstrømmen
Bent beskrev i åpningstalen hvordan Golfstrømmen hadde fungert som inspirasjonskilde gjennom Kultursamarbeidets prosjekt Kulturløft Golfstrømmen og både bragt han til Mexico, Øst-Island og Donegal i det nordvestlige Irland. Da han var på Island ble han inspirert av å benytte islandsk aske i ti fat av håndlaget papir og han ønske seg mer aske, noe Ingunn kunne hjelpe han med.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no