Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra en av vinnerfilmene i 1999: "Gaute paa bjerget" av Torfinn Iversen og Jarle Gundersen
Filmrekord for Laterna Magica
Hele 76 filmer er i år sendt inn til filmkonkurransen under årets Laterna magica. Dette er “all time high”. Forrige rekord var på ca. 50 innsendte filmer, så dette er en betydelig økning.
31.10.2011 - VS


Det har vært kjørt workshop i film med Torfinn Iversen og Jannik Fam Kehlet i alle ungdomsskolene i Vesterålen (9.trinn)gjennom den kulturelle skolesekken. Dette har vært med på å bidra til årets rekord.

Som vanlig konkurrerer de innsendte bidragene i kategoriene 10-13 år, 14-16 år og 17-20 år. I tillegg deles det ut en ekstra pris i kategorien “Retro”, som er årets tema.

Filmene blir nå videresendt til årets jury for vurdering. Premiering vil foregå under den høytidelige jubileumsfilmfesten i Sortland kino 21. november.


 
  Jyryleder Nina Wester, nytilsatt teatersjef ved Hålogaland teater. Foto: Kristin Aafløy Opdan
Nina Wester leder juryen for Laterna Magica. Hun er nytilsatt teatersjef for Hålogaland teater i Tromsø. Nina er utdannet dramatiker og regissør fra Dramatiska institutet i Stockholm og har fått strålende kritikker for oppsetninger på bl.a. Stockholms stadsteater, Dramaten og Nationalteateret. Hun er fra Otterøya og har tidligere hatt regiansvar for filmfesten under Laterna Magica.

I tillegg består juryen av Espen Nomedal og Øyvind Opshaug. Espen er filmskaper fra Grimstad. Han har bakgrunn fra Nordland Kunst og Filmfagskole, Universitetet i Stavanger og Høgskolen i Oslo. Espen jobber fortiden som frilans filmarbeider og kortfilmmanusforfatter på eget prosjekt. Øyvind Opshaug har master i film fra Australia. Han jobber som filmkonsulent på Tvibit i Tromsø ved siden av å utvikle egne filmprosjekter.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no