Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Foto: Nordland fylkeskommune, kulturvern
Programmet for Laterna Magica

Det er med stolthet vi kan invitere til den 20. Laterna Magica filmfestival. Siden oppstart i 1992 har vi inspirert barn og unge til å lage over 500 filmer. Ekstra hyggelig er det at det i jubileumsåret er ny rekord med 76 innleverte filmer.


16.11.2011 - VS


Retro er tema for årets Laterna Magica. Retro betyr at man ser bakover i tid, og tar fram det som er blitt historie. Temaet er valgt fordi vi synes det passer å ta et tilbakeblikk i jubileumsåret. Publikum vil på forskjellige måter møte temaet under årets festival.

For mange er høydepunktet i løpet av uka filmfesten der priser til unge filmskapere deles ut. Her vises vinnerfilmene og klipp fra de innsendte filmene. Det hele vil bli satt sammen i et sceneshow regissert av tilbakestrømmer Frid Halmøy.

Kortfilmaften med unge vesterålinger som satser profesjonelt på film gjennom utdannelse og yrke er blitt en tradisjon. I forbindelse med årets tema har vi invitert to filmskapere til å ta et tilbakeblikk og framtidsblikk. Publikum vil få presentert filmer både fra starten av deres filmkarrierer og deres nyeste filmer.

Det kanskje mest levende møte med temaet retro, er Sortland kino. Torsdag i festivaluka inviterer Museum Nord - Sortland museum publikum til å høre mer om kinoen, og ta et tilbakeblikk med filmen ”Støv på hjernen”, som er fra året da kinoen stod ferdig.

Nytt i årets festival, er at vi drister oss til å prøve utekino. Lørdagen i festivaluka inviterer vi til familietur i mørket. Turen går til Appelsinholla hvor vi tar et tilbakeblikk på noen av Ivo Caprino sine eventyrfilmer. Et tilbakeblikk får også publikum når Sortland Musikkforening tar oss med på en reise i filmmusikken samme ettermiddag.

Klikk her for å se programmet
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no