Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra filmen Gaute paa bjerget som nærmest har blitt en kultfilm.
Solveig og Torfinn - tilbakeblikk og framtidsblikk

Under 20-årsjubileet for Laterna Magica ønsker festivalen å fremheve to unge som har gjort film til yrke. Det er Solveig Melkeraaen fra Øksnes og Torfinn Iversen fra Sortland. På tirsdagens årlige kortfilmaften vises både tidligere og nye filmer av begge to. Kortfilmene vises i auditoriet, Sortland videregående skole kl 18:00. Det blir tilbakeblikk og framtidsblikk. Se hele programmet.19.11.2011 - EMB


Filmer
 
De to filmskaperne som er solid plantet i det norske filmmiljøet, vil være til stede under visningen. Filmene som vises av Solveig er Radiobingo og utkast til den nye filmen Flik pike. Torfinn stiller med fen filmatisert tegneserie, filmen Gaute paa bjerget og Levis hest.

Solveig
Solveig deltok i Kultursamarbeidets prosjekt, AKKARUNGAN fra 1989 der barn fikk praktisere som radiojournalister. I 2002 fikk Solveig støtte gjennom Tilbakestrøm for å lage filmen Radiobingo. Den ble vist samme år som forfilm under festivalen og seinere i NRK.
 
Fra 2004 har flere av hennes filmer vært vist på kortfilmaftenene og hun har holdt filmkurs for unge vesterålinger.

Torfinn
Torfinns første møte med Laterna Magica var i 1993 da han vant yngste klasse for manus gjennom en tegneserie. Før han ble 20 år, vant han flere ganger sin klasse under konkurransen. Filmen Gaute paa bjerget er nærmest blitt en kultfilm. Han har ofte bidratt med filmer til kortfilmaftenen, ledet juryen for Laterna Magicas filmkonkurransen og holdt kurs for mange unge i Vesterålens.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no