Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Varaordfører John Hempel delte ut den nye æresprisen til Torfinn Iversen. Foto: Kulsam
Laterna Magicas første ærespris gikk til tilbakestrømmer Torfinn Iversen

I forbindelse med Laterna Magicas 20 års jubileum har Laterna Magica komiteen opprettet en ærespris. Æresprisen skal gå til en eller flere personer som har markert seg i mer enn en Laterna Magica festival.


23.11.2011 - VS


 
  Under kortfilmaftene ble det vist filmer av Solveig Melkeraaen og Torfinn Iversen. Foto: Kulsam
I forbindelse med kortfilmaften tirsdag 22. november ble den første æresprisen delt ut til Torfinn Iversen.

Komiteens begrunnelse:
«Torfinn har i 19 år vært en del av Laterna Magica. Han leverte sitt første bidrag til konkurransen som 8-åring. Etter hvert fikk han seg kamera og lærte seg å lage film på egen hånd. Helt til han ble 20 år leverte han filmer til konkurransen sammen med gode samarbeidspartnere, og han vant mange ganger. Han vant også den nasjonale Amandus-prisen for ungdomsprodusert film, og han har deltatt og vunnet i internasjonale filmfestivaler.

Men det er ikke først og fremst for suksessen han har gjort som filmskaper at vi ønsker å vise han oppmerksomhet. Det er som bidragsyter til utviklingen av ungdomsfilmmiljøet i Vesterålen. Han har holdt filmkurs flere ganger for unge i regionen, senest i år for alle 9. klassingene i Vesterålen. Han har kurset lærere, gitt veiledning, vært juryleder for Laterna Magica-konkurransen, og han har bidratt med dokumentasjonsfilm.

Torfinn er et forbilde for mange unge og en ambassadør for filmmiljøet i Vesterålen.»

Vi gratulerer så mye!

Laterna Magica komiteen sier at det ikke vil være en selvfølge at æresprisen deles ut hvert år. Komiteen vil vurdere dette fra år til år.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no