Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra regionen Eything i det nordøstlige Island. Sagnet forteller at denne formasjonen er foten til Sleipner, Tors hest som satte ned hoven i området Ásbyrgi. Det ligger i Europas største nasjonalpark Vatnajökulsþjóðgarður som strekker seg fra nord til øst og sør på Island.
Foto: Kulsam
Ny fase i samarbeidet

Samarbeidet mellom Donegal i det nordøstlige Irland, Vesterålen og Øst-Island går over i en ny fase. Gjennom prosjektet «Kulturkontakt Vesterålen: Internasjonalt samarbeid» blir det flere utvekslinger og fellesprosjekter. Også andre områder i det nordatlantiske havområdet kan det bli aktuelt å knytte kontakt med. Bak «Kulturkontakt Vesterålen» står Vesterålen kulturutvalg som har fått Jonni H. Solsvik som ny leder.


30.11.2011 - EMB


Videreutvikling
 
  Leder av Cultural Services i Donegal County Council Eileen Burgess og Art Officer Tralach O’Fionnain. Begge var svært positive til videre samarbeid. Foto: Kulsam
Nylig var prosjektleder Erik Bugge i Irland og på Island for å diskutere hvordan samarbeidet kan videreutvikles. Det er planer om å knytte mellom bedrifter i Vesterålen og Øst-Island med kultur som bindemiddel. Såkalte recidency-opphold blir videreført der profesjonelle kulturarbeidere og kunstnere kan søke om arbeidsstipend på 2 – 3 uker. Slike tilbud utlyses i media. Også kortere studieopphold og deltakelse i mulige fellesprosjekter kan være aktuelt. Prosjektet kan dessuten formidle kontakt mellom grupper innenfor frivillig kulturliv.

North Atlantic Knowledge Network
Nytt er at også den nordøstlige delen av Island,
 
  Erik Bugge (t.h.) møter den norske ambassadøren i Reykjavik Dag Wernø Holter. Fra kontakten med Øst-Island ble opprettet i 2002, har ambassaden vært en viktig medspiller. Foto: Kulsam
«Eything kan bli et geografisk område for samarbeid. Kulturkontakt Vesterålen» har blitt deltaker i et nordatlantisk kunnskapsnettverk, North Atlantic Knowledge Network for å utveksle erfaringer fra blant annet satsing på kultur og næring i et område som strekker seg fra Newfoundland i Canada til Skandinavia.

Ambassaden i Reykjavik
I forbindelse med reisen var det møte i vår ambassade i Reykjavik. Fra kontakten med Øst-Island ble opprettet i 2002, har ambassaden vært en viktig medspiller. Ambassadør Dag Wernø Holter understreket det positive i at kontakten mellom Vesterålen og Island har hatt et langsiktig perspektiv og at mange konkrete resultater er oppnådd i form av utvekslinger og fellesprosjekter utenfor hovedstatsområdet. «Kulturkontakt Vesterålen» er støttet av Vesterålen utvikling.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no