Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Torfinn Iversen med to filmer under Tromsø Internasjonale filmfestival og på vei til Berlin med en av dem. Foto: Kolbjørn H. Larssen
Intervju med Torfinn i Tromsø

Torfinn Iversen fra Sortland har to kortfilmer under Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF). Det er Levis hest som ble vist under Laterna Magica i november og Tilbake som hadde premiere på TIFF og som ble spilt inn på Bleik i sommer. Kolbjørn H. Larssen som leder Kultursamarbeidets prosjekt Filmfokus Vesterålen har hatt et lengre intervju med Torfinn i Tromsø. Se intervjuet.


21.1.2012 - EMB


Til Berlin
Torfinn Iversen fra Sortland har to kortfilmer under Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF). Det er Levis hest som ble vist under Laterna Magica i november og Tilbake som hadde premiere på TIFF. Levis hest er tatt ut til den prestisjetunge filmfestivalen i Berlin i februar.

Anerkjennelse fra Norsk filminstitutt
På Norsk filminstitutts hjemmesider står det bl.a. - Torfinn Iversen er en av de unge nye registemmene som vil være med på å prege morgendagens norske filmkart. (...) Det er en enorm anerkjennelse å få filmen til Berlin.

Startet tidlig
Torfin startet sin ”karriere” som filmskaper da han vant manuskonkurransen for yngste klasse under Laterna Magica i 1994 med tegneserien Dalton Duck & co. Da var han åtte år. Senere har han vunnet flere Laterna Magica-priser. Mange vil huske filmen om Gaute på bjerget som han laget sammen med Jarle Gundersen og som nærmest er blitt en kultfilm. Torfinn mottok Laterna Magica ærespris i 2011.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no