Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Rose Lund Reinsnes
Tibakestrømmere har premiere på Den Norske Operaen

Avgangselev ved musikkhøgskolen og Tilbakestrømmer Rose Lund Reinsnes, som er vokst opp på Sortland, debuterer i Den Norske Opera 9. februar 2012. Hun har hovedrollen i stykket "La finta giardiniera". I orkestret finner vi ytterligere to Tilbakestrømmere fra Sortland. Oda Gihle Hilde spiller fiolin, og Oda Holstad Dyrnes fra Sortland spiller cello.


7.2.2012 - VS


Stykket de skal delta i er ”La finta giardiniera”, skrevet av Mozart. La finta giardiniera eller Den forkledde gartnerpiken komponerte Mozart i 1775, bare 18 år gammel. I et anfall av vill sjalusi knivstikker Grev Belfiore sin elskede Violante. Han tror hun er død og rømmer fra stedet. Violante forsøker fortvilet å finne greven, som hun fremdeles elsker. Sammen med tjeneren Nardo tar hun seg arbeid som forkledd gartnerpike ved navn Sandrina hos Don Anchise, borgermesteren. Hun vet at han er venn med greven, og her starter forviklingene.

Våre Tilbakestrømmere står på scenen sammen med sine medstudenter. Stykket er en del at operaens tiltak for å styrke rekruttering og utdanning av norske operasangere og musikere. Den Norske Opera & Ballett gjør dette i samarbeid med Operahøgskolen på Kunsthøgskolen i Oslo og Norges musikkhøgskole.

Stykket spilles også 11. februar og 12. februar.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no