Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Simen nominert til Gullsekken 2012

Den kulturelle skolesekken Nordland har nominert produksjonen «Prinsessen som gikk til jordens hjerte» til Gullsekken 2012. Den er produsert av Hege Stenhoff Hov fra Svolvær og Simen Vangen fra Sortland. Produksjonen er støttet av Tilbakestrøm og ble først vist i Vesterålen. Senere har produksjonen vært på veien i hele Nordland. Dette er andre gang at en produksjon av Tilbakestrømmere er nominert til Gullsekken.


8.2.2012 - VS


Gullsekken er en årlig prisutdeling knyttet til Den kulturelle skolesekken – en nasjonal satsing som skal bidra til at alle elever i norske skoler får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Prisen offentliggjøres ca 10. mars 2012.

Produksjonen ”Prinsessen som gikk til jordas hjerte” tar elevene inn i grenselandet mellom musikk, teater, ny musikk og folketoner, og elevene får oppleve en forestilling med mange spennende elementer og stemninger, både for øre og øye! Forestillingen har et nordnorsk utgangspunkt ved at den baserer seg på et gammelt nordnorsk eventyr.

Musikken beveger seg mellom det tradisjonelle og det nye, der elevene får høre samtidsmusikk med improvisasjon og elektronisk bearbeidelse av lyd. Produksjonen holder en høy kvalitet både på innhold og på formidling. Utøverne har gjennom hele forestillingen en tett og god kontakt med sitt unge publikum.

Alle utøverne har tilhørighet til Nordland, og produksjonen er i sin helhet "nordlandsk". Simen Vangen bor i Kabelvåg, men er opprinnelig fra Sortland. Har er utdannet slagverker, perkusjonist og pedagog fra jazzlinja på Conservatorium van Amsterdam og Høgskolen i Stavanger. Han har bred erfaring fra forskjellige ensembler og stilarter. Hege Steenhoff Hov bor i Svolvær, er utdannet sanger og vokalpedagog fra musikkonservatoriet i Tromsø. Ida Marie Vik er bosatt i Oslo, men vokst opp på Sortland og er tidligere Tilbakestrømmer. Hun jobber frilans som skuespiller og sceneinstruktør. Hun har bl.a. vært sceneinstruktør i Vesterålen i 2 år. Lucjan Golas bor i Svolvær, er lysdesigner med utdanning fra Lys- og Sceneutdanningen ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo.

Dette er andre gang at en Tilbakestrøm produksjon er nominert til Gullsekken. For to år siden vant Maja Bugge fra Sortland og Katrine E. Strøm fra Andøy Gullsekken med produksjonen «Usynlig».
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no