Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Delegasjon fra Irland og Island

I denne uka får Vesterålen besøk av en delegasjon på seks fra Donegal i det nordvestlige Irland og to regioner øst på Island. De som kommer leder kulturarbeidet i disse delene av Irland og Island. Dette er geografiske områder som Vesterålen regionråd gjennom flere år har hatt kulturavtaler med. Delegasjonen skal lære om det regionale kultursamarbeidet i Vestre, om Museum Nord og hvordan kunstnere, kommuner og enkelte organisasjoner satser på kultur.


20.2.2012 - EMB


Videre kontakt
 
  To av delegatene er leder for kulturavdelingen i Donegal County Council og Art Officer Tralach Ó Fionnain. Foto: Kyulsam
Målet med turen er også å diskutere videre kontakt og nye prosjekter. En rekke kulturutvekslinger har blitt gjennomført i løpet av de årene samarbeidet har vært i gang. Det har vært utvekslinger av musikere, billedkunstnere, journalister og unge filmfolk. Også større fellesprosjekter med kunstnere har vært gjennomført i de tre landene.

Irske og islandske kulturledere
De som kommer Eileen Burgress leder for kulturavdelingen I Donegal County Council, Art Officer Traolach Ó Fionnáin, Signý Ormarsdóttir som er daglig leder for Øst-Island kulturråd og rådsleder Björn Ingmarsson, I tillegg kommer rådsmedlem Ásta Kristín Sigurjónsdóttir samt Ragnheidur Jóna Ingimarsdóttir som er daglig leder i Eything kulturråd som har kontor i Akureyri.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no