Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kor og orkerster møtres for øvelse. Musikalsk ledelse Helene Gihle Hilde (foran på konsertmesterplass) og Hege Monica Eskedal (ytterst til høyre).
Vivaldikonsert i kirka med unge solister

Kulturuka i Sortland nærmer seg med stormskritt, og forberedelsene intensiveres nå til en helt spesiell begivenhet. Førtskommende mandag kl 19:30 er det stor Vivaldi-konsert i Sortland kirke. Det er Sortland strykeorkester og koret ved musikklinja ved Sortland vgs som nå spisser formen og gleder seg til å presentere en helaften med Antonio Vivaldis musikk. De fem solistene som skal opptre sammen med kor og orkester, går på musikklinja. I tillegg skal tre tilbakestrømmere som studerer i Oslo, være med i orkesteret sammen med oboist fra Musikk i Nordland.


6.3.2012 - Pressemelding


Årstidene
«De fire årstidene» er kanskje av de aller mest tiljublede musikkstykkene innenfor den klassiske genren, og strykeorkesteret er svært stolt over å kunne sette dette på programmet – attpåtil med solist fra egne rekker. Det er 17 år gamle Hugo Hilde fra Sortland som vil traktere fiolinen i de meget krevende solopartiene gjennom de fire konsertene, én for hver årstid.

Gloria
I programmets andre avdeling vil musikklinjekoret sammen med strykeorkesteret framføre Gloria-messe. Også her er det ungdommene som fyller solo-oppgavene. Emilie Lanesskog Svendsen, Lise Blekastad, Elise Lind Johansen og Thea Bjøranger Moe er alle godt i rute med sine arier. I dette verket utvides orkesteret med trompet, obo og orgel.

Fornøyde musikalske ledere
Første fellesøvelse for kor og orkester fant sted for to uker siden, og de musikalske lederne Hege Monica Eskedal og Helene Gihle Hilde var godt fornøyde etter prøven. Vivaldi er populært stoff å jobbe med for både koret og orkesteret. Alle er godt forberedt, og med finpussing fram mot konserten ligger alt til rette for en flott musikkopplevelse med ungdommelig glød! Arrangører for konserten er Sortland strykeorkester, Sortland vgs musikklinja og Sortland menighet.

Tilbakestrømmere
Tre tilbakestrømmere har tatt turen fra Oslo for å delta i orkesteret. Det er fiolinistene Oda Gihle Hilde og Iselin Kaste Gundersen. I tillegg kommer cellisten Oda M. Holstad Dyrnes. De er alle tre studenter ved Norges musikkhøgskole og har tidligere gått på musikklinja. Også en «voksen» tilbakestrømmer deltar, oboisten Ketil Pedersen fra Musikk i Nordland.

Konserten er støttet av Sortland kommune gjennom distriktsmusikerordningen og av Tilbakestrøm gjennom Kultursamarbeidet i Vesterålen.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no