Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Bak fra venstre: Fay Høyfjell, Malin Nordahl, Sigurd Bye Aas, Emilie L. Svendsen, Vegard Seines, Tappei Aoki, Torstein Dahl, Ove Orvik (lærer), Jan Olav Krokmoen (lærer). Foran fra v.: Marlene Ø. Nilssen, Lise Blekastad, Tina F.F. Hanssen. Ikke til stede: Ingrid Skjoldvær, Gaute A. Steiro, Marta E. Thomassen. Foto: Sotland vgs
Musikklinjeelever til Øst-Island

Kontakten som Vesterålen kulturutvalg i ti år har hatt med Øst-Island kulturråd, omfatter for første gang skolesamarbeid. Tredjeklasse på musikklinja ved Sortland vgs besøker Øst-Island fra 18. til 22. mars. Ove Orvik som har klassen i norsk, har tatt initiativ til samarbeidet med Menntaskólinn á Egilsstöðum (Egilsstadir vgs. Jan Olav Krokmoen som underviser klassen i musikkfag, deltar også på turen og har et faglig ansvar for musikalske innslag.


9.3.2012 - EMB


 
  Kultursenteret Skriduklaustur eller Gunnarshus som klassen skal besøke, var hjemmet til forfatteren Gunnar Gunnarsson. Leder for senteret, Skuli Björn Gunnarsson vil fortelle om hans forfatterskap. Temaet passer godt inn i opplegget med det nordiske som klassen vil fokusere på. Gunnarsson bodde mange år i Danmark og skrev på dansk. Han vendte som mange islendinger tilbake til heimlandet etter mange år ute og bygget Gunnarsstofan som ble testamenter til den islandske stat.
Det nordiske
Sentralt i hele opplegget står det nordiske, dvs at sortlandsklassen deltar i faggrupper og utveksler tanker og fag på norsk, dansk, islandsk og «skandinavisk». Ansvarlig lærer ved skolen i Egilsstadir er Árni Ólason,

Rikholdig program
Det er lagt opp til et rikholdig program. Klassen skal første aften overvære en teaterforestilling med skolens teatergruppe. Dagen etter går turen bl.a. til litteratursenteret Skriduskaustur der en rekke vesterålskunstnere har hatt recidencyopphold. Det blir også konsert med musikklinjeelevene i Egilsstadir kirke. Klassen skal ellers besøke Øst-Island museum og kulturbyen Seydisfjord. Siste aften arrangeres jam og konsert sammen med musikkgruppa i kultursenteret Sláturhúsid.
 
  3MU klar for avreise til Island
Her møter de daglig leder for senteret, Halldór Warén, kjent som Dóri av flere vesterålsrockere som har spilt der.

Vesterålskontakter
I tillegg til skolen er regional kulturleder Signý Ormarsdóttir, kultursjef Ódinn Gunnar Ódinsson og organist Torvald Gjerde som alle har besøkt Vesterålen, involvert i opplegget.

Forhåndskontakt på Facebook
er etablert en Facebook-side slik at elevene på forhånd kan få kontakt med hverandre. Håpet er at det som resultat av besøket blir mulig å få til en gjenvisitt til Vesterålen med elever fra Egilsstadir.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no