Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Marita Ivarsson Elverum
Åpning av utstilling med tilbakestrømmer Marita I. Elverum

Søndag 18. mars kl 19.00 åpner Marita Ivarsson Elverum sin utstilling «Innriss» i kommunestyresalen i Øksnes. Marita er født og oppvokst i Øksnes, men bor nå i Tromsø. Hun jobber som lærer og billedkunstner, samt at hun tar en mastergrad i formgivning, kunst og håndtverk.


13.3.2012 - VS


Innriss er en utstilling som er blitt til over en periode på 1,5 år. Innriss..som det å risse, tegne. Innriss..også som det at vi alle blir risset på vår vei gjennom livet.

Bildene har motiver som kan knyttes til det organiske, det symmetriske og det abstrakte med touch av figurativitet. Marita har jobbet med tusj og trykk. I arbeidene med tusj, er tekstur og detaljer viktige elementer. Hun har stor sans for myke former og utrykk. Ved å kombinere streken og formene prøver hun å formidle det eksakte motivet hun vil ha frem. De fleste bildene har titler, men har stort rom for tolkning. Titlene er knyttet til hvert bilde ut fra hennes genuine prosess. I tilknytning til denne utstillingen har 9 andre kunstnere arbeidet rundt hennes bilder. Det er laget smykker, keramikk, skulptur og klær. Dette gjør at utstillingen blir helhetlig.

I tillegg til utstillingen skal Marita ha workshop på Øksnes ungdomskole. Der elever får arbeide på verksted, og skape sine egne kunstneriske uttrykk. Både utstillingen og workshop er et samarbeid med Øksnes kunstforening.

Denne utstillingen og workshop vil komme til Sortland til høsten. Prosjektet er støttet av Tilbakestrøm.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no