Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Rock Mot Rus får artistbesøk fra Island. Miri gleder seg til å besøke Andøya.

Islandske Miri til Rock Mot Rus

Gjennom snart 30 år har Rock Mot Rus-festivalen også presentert internasjonale band for sitt unge publikum. Band fra Kina, Englannd, Skottland, Danmark og Sverige har stått på scenen. Når den 30. Festivalen sparkes i gang 30. mars er det med musikalske gjester fra Island. Miri, fra sagaøya i vest, er klare for Andøya og Rock Mot Rus.


16.3.2012 - Pressemelding


Ledd i kultursamarbeid
Miri kommer til Rock Mot Rus som ledd i samarbeidet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.
– Vi er takknemmelig for støtten fra kulturutvalget. Den gir oss muligheten til å vise fram Miri for våre gjester. Det gleder vi oss til, sier festivalsjef Cato Håkonsen.

Fra Øst-Island
Miri er et band bestående av fire karer fra de ytterste, østlige fjordene på Island. De har skapt sin merkelige instrumental post-rock dansemusikk siden 2006. Med utallige konserter bak seg har de skaffet seg et rykte som et energisk og et lekent liveband. Hjemme på Island er de også nærmest beryktet for sine episke midt-i-sangen-taler om livet, lykken og freden, og synkroniserte dansetrinn. Miris debut-CD med tittelen Okkar, er deres første full-lengde-utgivelse. Den ble utgitt på Island i juni 2010 av Kimi Records. Samme selskap har, i samarbeid med Morr Music, senere sluppet albumet i Europa og Amerika. Dette skjedde i oktober 2011.

Okkar
Okkar kan beskrives som en instrumental alternativ rock album. Bare én sang har noen vokal.

Plata Okkar ble spilt inn, produsert og mikset av Curver (Ghostigital). Blant gjestene på albumet er et helt brassband, Orvar Þóreyjarson Smárason (múm, FM Belfast) som synger og spiller munnspill og Ólafur Bjørn Olafsson (Benni Hemm Hemm, Stórsveit Nix Nolte) på xylofon og marimba.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no