Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Sigrid til Sjómannardagur i Eskifjord

Folkesangeren Sigrid Randers-Pehrson er invitert til Sjómannadagur – Sjømannsdagene i Eskifjord på Øst-Island for å holde konsert denne helga. Med seg på tangenter har hun Harald Lind-Hanssen fra Harstad. Invitasjonen inngår i kulturavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. Vesterålen er kjent i Eskifjord på grunn av kultursamarbeidet gjennom mange år men også fordi en fabrikk i byen eksporterer råstoff til Biomar på Myre.


31.5.2012 - EMB


naltrexone naloxone treatment

naloxone vs naltrexone
Havet og kysten
 
Sigrid og Harald forteller at de begge er forankret i den nordnorske folkemusikken. – Vi skal framføre sanger knyttet til havet og kysten. De handler om fiskernes farefulle liv og om myter og fortellinger knyttet til naturen. Noen kjærlighetssanger står også på programmet. - Lind-Hanssen har arbeidet mye med folkemusikk og er kantor i Trondenes kirke i Harstad. Det blir en kveldskonsert, musikalske innslag under en minnehøytidelighet og sang under søndagsgudstjenesten.

Norskir dagar
Dette er andre gang en kunstner fra Vesterålen inviteres til Sjómannadagur i Eskifjord. I fjor åpnet billedkunstneren Bent Aune utstilling der. Det er tradisjon på Island å hedre sjøfolk og fiskere første helg i juni alle steder langs kysten. Kommunen Fjardabyggd der Eskifjord ligger, hadde i år et spesielt ønske om å få en folkemusiker fra Vesterålen til arrangementet for å styrke kontakten med Nord-Norge og kaller dagene nå for Norskir dagar. Den norske ambassadøren i Reykjavik, Dag Wernø Holter er spesielt invitert og vil være til stede.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no