Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kunst i Vesterålen 2012 lanseres

Den tiende kunstbrosjyra lanseres torsdag 7. juni kl 13.00 i Smia Silvia på Kalsnes i Hadsel kommune. Smia Silvia er etablert av smykkekunstner Silvia Rehnlund, og hun er en av kunstnerne som er med i årets brosjyre.


5.6.2012 - VS


Brosjyren Kunst i Vesterålen ble utgitt første gang i 2003, og innholdt 40 kunstattraksjoner. Siden starten har brosjyra utviklet seg, både i forhold til antall attraksjoner og innhold.

 
  Silvia Rehnlund «Foreviget»
I 2012 inneholder brosjyra 57 kunstattraksjoner. Også i år har vi valgt å forandre litt på hvordan vi presenterer kunst i Vesterålen. Hensikten har vært å gjøre det lettere for publikum å finne fram til kunstattraksjonene. Kultursamarbeidet vil benytte tiårs-jubileet til å evaluere brosjyren. Det vil derfor komme invitasjon til kunstnere, gallerier og publikum om å komme med innspill til brosjyra høsten 2012.

Smykkekunstner Silvia Rehnlund er en av kunstnerne som er med i kunstbrosjyra. Hun har etablert seg med smykkeverksted på Kalsnes i Hadsel kommune, og ble første gang presentert i kunstbrosjyra i 2011. Kultursamarbeidet har valgt å legge lanseringen av brosjyra til Silvias verksted.

Kunst i Vesterålen som utgis årlig, har to formål. Den skal markedsføre profesjonelle kunstnere bosatt i regionen, og gi tilreisende og fastboende kunstinteresserte oversikt over hvor de kan oppleve kunst. Mange av kunstattraksjonene finnes i det offetlige rom, slik som utsmykkede trafokiosker, Skulpturlandskap Nordland og RÆK-innstallasjonene.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no