Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Sigrid Randers-Pehrsson og Harald Lind-Hanssen under konserten i Randulfs sjøhus på Øst-Island sist fredag med den norske ambassadøren til stede. Foto: Ingibjörg Ólavsdóttir
Stor begeistring for Sigrids sang i Eskifjord

Sist helg holdt folkesangeren Sigrid Randers-Pehrson fra Sortland konsert i Eskifjord på Øst-Island under de trdisjonsrike Sjómannadagur – Sjømannsdagene. Med seg på tangenter hadde hun Harald Lind-Hanssen fra Harstad. Invitasjonen inngikk i kulturavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. Kommunen Fjardabyggd der Eskifjord ligger, har gjennom flere år hatt næringsmessig kontakt med Vesterålen gjennom fabrikken Fiskimid som eksporterer fiskemel til Biomar på Myre.


5.6.2012 - EMB


buy amoxicillin from canada

amoxicillin without insurance jihying.com amoxil without insurance

amitriptyline and alcohol use

amitriptyline and alcohol effects click here
Ambassadørbesøk
 
  Fra en sammenkomst hos byrådsleder Jens Gardar Helgason. Fra venstre Jens, musikerne Harald Lind-Hanssen og Sigrid Randers-Pehrson, ambassadør Dag Wernøe Holter, hans kone Claire Greiner Holter og rådmannen i Fjardabygd Páll Björgvin Buðmundsson. Foto Signý Ormarsdóttir
Hovedkonserten var i Randulfs sjøhus. Den norske ambassadøren i Reykjavik, Dag Wernø Holter var spesielt invitert og deltok. De to musikerne er forankret i den nordnorske folkemusikken og framførte sanger knyttet til havet og kysten.

Stor begeistring
Kulturleder Signý Ormardóttir forteller at musikerne høstet stor begeistring hos det lokale publikummet og det norske ambassadørparet. De opptrådte også på et arrangement hjemme hos direktøren for Fiskimid, Jens Gardar Helgásson som er byrådsleder, på en utendørs minnehøytidelighet og under søndagsgudstjenesten i Eskifjord kirke.

Norskir dagur
Dette er andre gangen en kunstner fra Vesterålen besøker sjømannsdagene i Fjardabyggd. I fjor åpnet billedkunstneren Bent Aune utstilling der. Det er en tradisjon på Island at man hedrer sjøfolk og fiskere alle steder langs kysten første helg i juni. Etter at kontakten med Vesterålen oppsto, kaller de nå dagene i Fjardabyggd for Norskir dagur.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no