Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Portretterer irske sauer

Fotografen Ove Aalo fra Sortland reiser i neste uke til Irland for å portrettere irske sauer i Donegal . Målet er neste år å lage en fotoutstilling med saueportretter fra Vesterålen, Øst-Island og det nordvestlige Irland.


20.6.2012 - EMB


abortion pill online order

buy abortion pill
Sauer og natur
 
I 2006 oppholdt Ove seg tre uker på Øst-Island etter å ha søkt støtte fra Vesterålen kulturutvalg som utlyser reise- og arbeidsstipender. Han portretterte islandske sauer og lot seg inspirere av islandsk natur. Dette resulterte i en utstilling året etter som ble vist på Island og flere steder i Vesterålen. Nå har han fått stipend fra kulturutvalget for å fotografere sauer hnordvest i Irland.

På islandsk TV
Utstillingen fra Island vakte stor begeistring og var noe utenom det vanlige. Han oppholdt seg tre uker i recidency-leieligheten på kultursenteret Skriduklaustur som ligger ved innsjøen Lagafjót en halvtimes kjøring fra regionsenteret Egilsstadir. Året etter var han tilbake med utstillingen som også ble vist i Nordens hus i Reykjavik. Den vakte såpass stor oppmerksomhet at det var innslag om den på den nasjonale TV-stasjonen RUV.

Stort antall
Oppholdet på Island og nå i Irland inngår i samarbeidet som Vesterålen kulturutvalg har utviklet med Donegal County (fylke) og Øst-Island kulturråd som bidrar med å legge forholdene til rette. Et stort antall utvekslinger med bl.a. billedkunstnere, musikere, journalister og ungdom har vært gjennomført fra 2004.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no