Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Foto: Kirsten Aafløy Opdan
Maja Bugge slipper solo-CD på Melbu og i Nyksund

Cellisten Maja Bugge, opprinnelig fra Sortland, slipper sin første solo-CD. Den har fått tittelen Shelter og er innspilt i en gammel, rusten Shell-tank i Nyksund. I juli holder Bugge lanseringskonserter i Neptun-tanken på Melbu (Les mer og bestill billett) og i tanken i Nyksund.


28.6.2012 - MB


Særegen og rik klang
Bugge er mest kjent som komponist og musiker i teaterforestillinger. Hun vant i 2010 Gullsekken for beste DKS produksjon og har jobbet ved flere av de store teaterhusene i Norge. I 2009 fikk hun lyst til å lage noe helt eget, et prosjekt der celloen og Bugges musikk kunne få klinge alene.

- Plateprosjektet tok form da jeg besøkte den rustne Shell-tanken i Nyksund for ett par år siden. I dette rommet er det plass til de stilleste lydene samtidig som celloen får en helt særegen og rik klang. Man hører også alle lydene utenfor rommet. Dette gjør at naturlydene blir en viktig medspiller. - forteller Bugge.

Platen er blitt et meditativt og stillferdig møte mellom Bugges musikk og fiskeværet. Frode Berntzen er produsent for platen som gis ut på Euridice plateselskap.Nå er det duket for lanseringskonserter i Vesterålen

Konserter på Melbu og i Nyksund
11. Juli blir det solokonsert i Neptun-tanken under Sommer Melbu. Maja forteller. - Jeg kommer til å spille en del komposisjoner fra soloplaten, i tillegg har jeg laget et nytt verk som er inspirert av tittelen på årets festival; ”innenfor-utenfor”. Verket har fått tittelen Mellom. Jeg søker ofte i grenselandet mellom den tradisjonelt vakre store celloklangen og lyder som kontrasterer det vakre. Etterklangen i Neptun-tanken kommer til å gi disse tilstandene en ny dimensjon.

Små og store velkommen til Nyksund
Fredag 13. juli blir det lanseringskonsert i Nyksund der det inviteres til minikonsert, kake, brus, utstillingsåpning og ikke minst lydlek for store og små. Shell-tanken ligger ved Holmvik brygge. Husk varme klær!

Fotograf med på prosjektet
Maja har også fått med seg barndomsvenninnne og fotograf Kristin Aafløy Opdan på plateprosjektet sitt. Opdan begynte med å dokumentere Maja i oljetanken og tok seg etter hvert også turer rundt i Nyksund med kameraet. Resultatet er å se på veggene på Ekspedisjonen i Nyksund og platecoveret. Maja og Kristin har vært aktive tilbakestrømmere.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no