Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Sortland korforening. Foto: Hege Abrahamsen
Korforeninga til Island

Sortland korforening er snart klar for å reise til Island. I begynnelsen av oktober går turen til Egilsstadir på Øst-Island. Koret skal ha konsert i Egilsstadir kirke og er invitert av Egilsstadir kirkes kammerkekor.


30.8.2012 - EMB


Resultat av et reisestipend
 
  Torvalg Gjerde besøkte Sortland august i fjor og fikk kontakt med Sortland korforening gjennom dirigenten Hege Monica Eskedal. Demed ble grunnlaget for islandsturen lagt. Foto: Kulsam
Turen er ledd i samarbeidet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. I august i fjor hadde dirigenten for koret Torvald Gjerde; som er organist i Egilsstadir, reisestipend til Vesterålen for å studerte folkemusikktradisjoner og komme i kontakt med musikklivet i kommunen.

Invitasjon fra Island
Under besøket traff Torvald blant annet Hege Monica Eskedal som dirigerer korforeninga. De ble enige i å prøve å få til et samarbeid. Kontakten resulterte i en invitasjon fra Island som koret takket ja til. Nå er flybillettene bestilt og forberedelsene i gang blant annet med loppemarked til inntekt for turen.

Konsert i Sortland kirke
Den 7. oktober skal koret ha konsert i Sortland kirke sammen med Sortland strykeorkester. Da kan publikum få høre Franz Shuberts vakre Messe i g-dur som også står på programmet på Island. To dager etter setter koret seg på flyet over halve Atlanterhavet.

Første gang
En rekke utvekslinger har blitt gjennomført i de årene samarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island har vært igang. Senest nå nylig da en islandsk kokk deltok på Vesterålen matfestival. Det er imidlertid første gang et stort kor benytter seg av kontaktene som er skapt.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no