Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Planleggingsgruppa møttes nylig for å diskutere detaler i Rytmefôr. Her kommer ferske fôr-pellets, kanskje med islandsk sildemel, ut av maskinen i den helautomatiserte fabrikken. På bildet; t.v. BioMars personalsjef Skjalg Steiro, saksofonisten Tim Challman, bak pianisten Steinar Kjeldsen og kultursjef Brynjar Pettersen. Foto: Kulsam
Rytmisk fiskemelemel

Tirsdag den 16. oktober blir det arrangert en rytmisk konsert for alle 90 ansatte på BioMar. En gruppe på fire musikere fra Vesterålen og Øst-Island skal ha konsert midt i arbeidstida sammen med sangsolisten Ann-Helen Hansen fra Øksnes. I tillegg blir det en åpen norsk-islandsk kveldskonsert i samfunnshuset på Myre. Dette er en del av markeringen av 10 års samarbeid mellom Vesterålen og Øst-Island.


10.9.2012 - EMB


over the counter asthma inhalers rite aid

over the counter asthma inhalers
Rytmefôr
De islandske musikerne kommer fra Fjardabyggd der sildemeldfabrikken Fiskimid Exporting Co. Ltd ligger. Fabrikken er en betydelig eksportør av sildemel til BioMar på Myre. Opplegget som har fått navnet Rytmefôr, bygger på kontakten mellom de to fabrikkene og er blant annet støttet av bedriftene og Vesterålen utvikling.

Kultur - næring
Kultursamarbeidet i Vesterålen har i 10 år hatt kultursamarbeid med Øst-Island. Dette er første gang at kontakten utvides til å omfatte næringslivet. Den islandske sildemelfabrikken Fiskimid ligger i Eskifjord og eksporterer sildemel til BioMar som produserer fôr til oppdrettsnæringen. Direktøren for Fiskimid, Jens Gardar Helgason, kommer til Myre i oktober for å delta under arrangementet og for å snakke forretninger med ledelsen av BioMar.

Dyktige musikere
Musikerne som skal delta fra Vesterålen er dyktige musikere som saksofonisten Tim Challman og pianisten Steinar Kjeldsen. Fra Island kommer gitaristen Jón Hilmar Kárasson og bassisten Thorlákur Ágústsson. I tillegg deltar sangartisten Ann-Iren Hansen fra Øksnes som for tiden studerer musikk i Århus.

Tilbake til Island
Til våren skal Tim og Steinar dra til Øst-Island for gjennomføre samme opplegg ved sildemelfabrikken Fiskimid sammen med musikerne Jón og Thorlákur. Dette prosjektet er et samarbeid mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd, Øksens kulturkontor samt fabrikkene Fiskimid og BioMar.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no