Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Mette inspirerte på Island

Organisten på Sortland, Mette Dyrnes hadde forleden dag orgelkonsert i Egilsstadir kirke på Øst-Island. Hun var invitert av organisten i kirken, Torvald Gjerde til å ha en kirkekonsert etter det nordiske organistmøtet i Reykjavik i forrig uke der begge deltok. Konserten vakte så stor begeistring hos publikum at en tilhører under konserten skrev en ”rimur”, et firelinjers gledesdikt som islendingene av og til gjør.


11.9.2012 - EMB


levitra coupons 2013

levitra coupon
Begeistret for Mettes spill
 
  Organisten Mette Dyrnes holdt konsert i Egilsstadir kirke, her sammen med organisten Torvald Gjerde som besøkte Sortland i fjor. Foto: Signý Ormarsdóttir
Konserten inngikk i utvekslingsprogrammet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. Torvald besøkte i fjor Sortland for å komme i kontakt med musikklivet i kommunen. Han besøkte også Sortland kirke og ble så begeistret for Mettes spill at han like godt inviterte henne til å spille kirken i Egilsstadir.

Å hvor salg
Også daglig leder for Øst-Island kulturråd, Signý Ormarsdóttir var til stede på konserten. Seint på kvelden mottok hun denne mailen: - Hei Signý, jeg hadde faktisk følgende vise klar straks etter konserten, men fortalte ingen om den. Jeg sender den vedlagt, i tilfelle du vil sette pris på den. Jeg begynte på den under "Å, hvor salig det skal blive", og visen bygger faktisk på denne.

Å hvor salig er å høre
herlige toner i mitt øre.
Jeg vil stadig høre mer
Nye stykker, fler og fler.
(Oversattelse: Matthias Kristiansen)

Fra Bach til folketoner
Mette Dyrnes som er utdannet ved Norges musikkhøgskole, spilte verker i Egilsstadir av J. S. Bach, F. Mendelsohn, C. Franck og altså variasjoner over folketonen "Å hvor salig det skal blive".

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no