Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
10-års kontakt med Øst-Island

Kultursamarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island har vart i 10 år. Denne uka arrangeres en stor internasjonal kulturkonferanse i Egilsstadir som blant annet markerer 10 års kontakt. Lederen for Vesterålen kulturutvalg, Jonni H. Solsvik åpner konferansen med en hilsen fra Vesterålen og Erik M. Bugge skal holde foredrag. I tillegg deltar resten av kulturutvalget og kulturlederne i Vesterålen.


22.9.2012 - EMB


seroquel notice

seroquel
Kreativ tenkning og design
 
  Lederen for Vesterålen kulturutvalg, Jonni H. Solsvik på talerstolen i Nordens hus i Reykjavik, 2002 der han forteller om kultursamarbeidet i Vesterålen. Under konferansen ble kontakten med Øst-Island etablert. Foto: Kulsam
Konferansen har rundt 120 deltakere fra 10 land. Den har fått tittelen Make it happen og har kreativ tenkning og design som hovedtema. Bugge har fått foredragstittelen Working together in the periphery - use of metaphors as a strategy for regional development, altså hvordan metaforer og språklige bilder kan brukes i det kulturelle utviklingsarbeidet. Solsvik skal også åpne en liten utstilling av fotografen Ove Aalo med saueportretter fra Donegal, Vesterålen og Øst-Island.

Vesterålsmarkering i Nordens hus
Samarbeidet med Øst-Island startet under en vesterålsmarkering i Nordens hus i Reykjavik i 2002 der kulturutvalget blant annet arrangerte en kulturkonferanse om kultursatsing i distriktene sammen med det islandske kulturdepartementet og den norske ambassaden.

Golfstrømtriangel
Etter fem års samarbeid kom Donegal i det nordvestlige Irland med og dannet kulturelt triangel, et Golfstrømtriangel i det nordlige Atlanterhavet. Til sammen har rundt 100 utvekslinger og fellesprosjekter mellom disse tre ytterregionene vært gjennomført. Vesterålens 10-års markering av kontakten med Øst-Island skjer på Myre i midten av oktober.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no