Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra venstre utvalgsleder Jonni H. Solsvik, kunstneren Ólöf Björk Bragadóttir, kulturarbeider Svein Spjelkavik og rådsleder Björn Ingmarsson. Foto: Kulsam
Svein fikk frivillighetspris på Island

Under kulturkonferansen Make it happen på Øst-Island som blant annet markerer 10 år med samarbeid mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd, ble det utdelt to frivillighetspriser. Den ene gikk til Svein Spjelkavik, den andre andre til billedkunstneren Ólöf Björk Bragadóttir, eller Lóa som hun kalles. Prisene ble delt ut til to som ubetalt og på frivillig basis har bidratt til utvikling av dette samarbeidet.


26.9.2012 - EMB


Svein fikk prisen som frivillig produsent for forestillingen Kanten er den nye midten i Sigerfjord og Eidar utenfor Egilsstadir, med seks unge kunstnere fra de to regionene. Han har også en rekke ganger vært vertskap for flere besøk fra Island og bistått i kontaktarbeidet.

Lóa fikk prisen for sitt frivillige engasjement med å organisere en stor fellesutstilling med 12 kunstnere fra begge regioner som ble vist på Stokmarknes, Harstad og i Egilsstadir. Hun har også vert vertskap for vesterålskunstnere invitert til Øst-Island under stor kunstprosjekter som hun selv har utviklet.

Lederne for Vesterålen kulturutvalg, Jonni H. Solsvik og leder av Øst-Island kulturråd, Björn Ingmarsson delte ut prisene til henholdsvis Lóa og Svein.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no