Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra generalprøven i Sortland kirke sist søndag som også var generalprøve for turen til Island. Foto: Kulsam
Korforeninga på vei til Island

Sortland korforening er på vei til Island. Konserten på søndag i Sortland kirke sammen med Sortland strykeorkester og solister vakte stor begeistring hos publikum. Nå går turen først til Reykjavikområdet og så med fly til Øst-Island der det blir konsert i Egilsstdir kirke. Strykeorkester og solistene lar korforeninga være igjen hjemme, mens krikekoret i Egilsstadir møter dem for å øve inn samme stykker som på Sortland med konsert torsdag kveld.


8.10.2012 - EMB


Første gang
Dette er første gang et vesterålskor drar over til Øst-Island som resultat av kontaktene som er etablert mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. I år markerer samarbeidet 10 år. Sentral i arbeidet med å tilrettelegge besøket fra Sortland har organisten og dirigenten Torvald Gjerde vært. Han besøkte Sortland i fjor og fikk etablert kontakt. Koret besøkte Island sist for 30 år siden.

Hege Monica solist
På programmet står blant annet Franz Shuberts messe i g-dur, verker av Mozart og Puccini og andre korverker. Hege Monica Eskedal skal være solist sammen med solister fra Øst-Island.

Gjenvisitt i 2013?
Korforeninga har invitert vertskoret i Egilsstadir til Sortland neste år. De har takket for invitasjonen og håper å komme i midten av juni 2013.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no