Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Hugo Hilde Quintet: Edvard M Pettersen, Ulrik Kristoffersen, Andreas Lunde Grindstein,
Hugo Hilde, Håkon Pedersen. Foto: Kulsam
Fiskemel, fôr og rytmer

I flere år har det kommet båter med fiskemel fra fabrikker på Øst-Island til BioMar på Myre. Melet brukes som en av flere råvarer i BioMars fôrproduksjon. I 10 år har det vært kulturutveksling mellom Øst-Island og Vesterålen. Det er tid for markering i Øksnes kulturhus tirsdag den 16. oktober kl 20:00.


10.10.2012 - EMB


cialis controindicazioni

cialis originale francescodiaz.azurewebsites.net
Første gang?
 
  Sangartisten Ann-Iren Hansen er tilbakestrømmer og CD-aktuell. Foto: Per Sverre Nielsen
Nå knyttes fiskemel, fôrproduksjon og musikk sammen i konsertarrangementet Rytmefôr både for befolkningen i Vesterålen på kveldstid og for de ansatte på Biomar i lunsjpausen. Det er trolig første gangen at et slikt arrangement gjennomføres i samspillet mellom fabrikker og musikere i to distrikter og to land.

Alle velkommen
BioMar og Vesterålen kulturutvalg gir en rytmisk konsertgave til vesterålingene og de ansatte på Myre i forbindelse med markeringen av 10 årsjubileet.
 
  Jón Hilmar Kárason og Ágústsson kommer fra Eskifjor for å delta i bandet sammen med Tim Challman og Steinar Kjeldsen. Foto:Kulsam
Tirsdag kveld arrangeres konserten Rytmefôr i Øksnes kulturhus. Sangartisten Ann-Iren Hansen fra Stø har solistinnslag sammen med pianisten Steinar Kjeldsen og saksofonisten Tim Challman. I tillegg deltar to østislandske musikere, Jón Hilmar Kárason, gitar og Þorlákur Ægir Ágústsson, bass. Den unge kvintetten Hugo Hilde Quintet er også med.

Unge lovende musikere
Ann-Iren er tilbakestrømmer og CD-aktuell. Hun er midt i sin musikkutdannelse i Danmark, men har allerede opptrådt i Italia, turnert i Norden og til jul turnerer hun Skandinavia i koret til Sissel Kyrkjebø. Hugo er Vesterålens fremste unge fiolinist og spiller i Barratt-Dues ungdomsorkester.

Rytmisk musikk
Publikum får høre låter som svinger. Det blir folketoner fra Vesterålen og Island i rytmisk drakt, melodiøse ballader og standardmelodier fra jazz- og populærmusikkrepertoaret. Hugo Hilde Quintet med Hugo på fele, Håkon Pedersen og Andreas Lunde Grindstein, gitar, Ulrik Kristoffersen, bass og Edvard M Pettersen, slagverk, har allerede gjort seg bemerket i Vesterålens musikkliv. Det blir ekte rytmisk musikkfôr for øret!

Bedriftskonsert
Om formiddagen er det bedriftskonsert for de ansatte i lunsjpausen på BioMar. Bakgrunnen er foretningsforbindelsene mellom fiskemelsfabrikken Fiskimid på Øst-Island og BioMar på Myre som importerer betydelige mengder fiskemel fra Island. BioMar ønsker med arrangementet for alle sine 90 ansatte, å styrke forbindelsen med Island og kulturprofilen. Til våren gjennomføres tilsvarende Rytmefôr som blant annet er støttet av Vesterålen utvikling, hos Fiskimid på Øst-Island.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no