Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kolbjørn med stuttmyndanámskeid

I forbindelse med kultursamarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island skal medielærer Kolbjørn H. Larssen fra Hadsel videregående skole til Akureyri i den nordøstlige delen av Island for å holde filmkurs for ungdom. Kurset har tittelen Stuttmyndanámskeid og arrangeres til helga i forbindelse med ungdomsfilmfestivalen Stulli som det kan være aktuelt for Laterna Magica å samarbeide med.


31.10.2012 - EMB


Ipad i filmproduksjon
 
Kolbjørn har i mange år vært en sentral medspiller i Laterna Magica som arrangeres om tre uker for 21. gang. Han leder for tiden Vesterålen kulturutvalgs prosjekt Filmfokus Vesterålen og skal undervise i hvordan ungdom kan bruke Ipad i filmproduksjon. Å få til internasjonalt filmsamarbeid med ungdom er ett av prosjektets mål.

Kort-film-kurs
Tittelen på kurset som er Stuttmyndanámskeid, bør vi nordmenn kunne forstå når vi ser «stutt» som på norsk betyr kort, «mynd» som betyr bilde og «námskeid» som er satt sammen av «nám», læring og »skeid» som betyr kort periode, altså kort-film-kurs.

Stulli
Stulli er et årlig filmarrangement i Islands nest største by, Akuryri og viser filmer produsert av ungdom i regionen slik som Laterna Magica. Til kurset kommer i tillegg til unge fra nærområdet, deltakere fra Egilsstadir på Øst-Island.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no