Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Ingunn fikk stipend til Island

Billedkunstneren Ingunn Moen Reinsnes fra Sortland har blitt tildelt reise- og arbeidsstipend til Øst-Island for et opphold i to – tre uker. Stipendordningen er del av en avtale mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. Dette er åttende året det deles ut et slikt stipend. Det var denne gangen ti søkere.


31.1.2013 - EMB


Islendingene valgte Ingunn
 
Ingunn ble valgt av en komité nedsatt av Øst-Island kulturråd. Hun skal arbeide sammen med kunstneren Mika Gaunitz Renard i et lite, nyrestaurert hus i norsk stil, Jensens hus, i byen Eskifjord nede ved kysten.

Mange utstillinger
Ingunn er utdannet ved Oslo male- og tegneskole. På begynnelsen av 90-tallet flyttet hun tilbake til Sortland hvor hun etablerte seg som kunstner. Hun har gjennom årene hatt en rekke separatutstillinger rundt i Norge og i Sverige. Hun har foruten her til lands deltatt i kollektivutstillinger på Island, i Sverige, Tyskland, Spania og i Australia. Kunsten hennes er innkjøpt av flere kommuner og private bedrifter.

Arktisk natur
Hun skriver på sine hjemmesider at hun i nordområdene henter «…inspirasjon til å male naturens vesen som jo også bor i mennesket. Vår egen dødelighet blir tydelig i møte med denne overveldende arktiske natur.» Hun har mottatt flere stipendier, blant annet samisk stipend på kr 75 000,-.

Mulig utstilling sammen
Mika Gaunitz Renard som for tiden bor på Sortland, er født i Hultsfred i Sverige og har siden barndommen vært interessert i å uttrykke seg gjennom skulptur, keramikk, tegning og maling, Mika skriver også dikt og viser. På Island ønsker de begge å tegne skisser, fotografere, se former, farger og landskap samt å skrive dikt og lære mer om kystkulturen. Planen er at oppholdet skal resultere i en utstilling senere.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no