Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kunstneropphold i Andøy og Bø

I disse dager utlyses to reise- og arbeidsstipend til Vesterålen for visuelle kunstnere fra Irland og Island. Dette skjer gjennom Donegal County Council og Øst-Island kulturråd som Vesterålen kulturutvalg samarbeider med. De som får stipend, skal bo enten på Galleri Hildreland på Strume i Bø eller i Kiilgården på Andenes.


6.3.2013 - Emb


Artist in Residence - Nordland
 
  Galleri Hildreland på Straume. Det restaurerte huset eies av Ingrid Lekven som driver galleri om sommeren. Huset har gode
overnattingsmuligheter. Foto: Kulsam
Kultursamarbeidet i Vesterålen som står bak dette opplegget, har kommet med i det fylkeskommunale programmet Artist in Residence – Nordland der man ønsker får til opphold for kunstnere rundt omkring i fylket. Vesterålen kulturutvalg fikk en fylkeskommunal støtte på kr 50 000,- til prosjektet før jul.

Triangel
Fra 2004 har det vært kulturutvekslinger mellom Vesterålen og Øst-Island. Fra 2007 kom også Donegal i det nordvestlige Irland med slik at det er dannet et slags kulturelt triangel i det nordlige Atlanterhavet.

Mange slike opphold
 
  Den tradisjonsrike Kiilgården er overtatt av en stiftelse. Foto: Kulsam
Ved flere anledninger har islandske kunstnere hatt slike opphold i Vesterålen. De har arbeidet her et par uker og noen ganger laget utstilling etterpå som har vært vist både i Vesterålen og heime. På samme måte har en rekke kunstnere fra Vesterålen fått reise- og oppholdsstipend i Øst-Island. Den siste er Ingunn Moen Reinsnes som reiser til Island i mai.

Kan bli en fast ordning
Erik Bugge som har ansvar for kultursamarbeidet med utlandet i regionrådet, håper at kontakten med fylkeskommunen gjennom Artist in Residence programmet kan gjøre dette til en mer fast ordning som vil gi positive ringvirkninger. På slutten av året skal opplegget evalueres.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no