Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Reisebrev fra Belfast

Som en del av Reis & Ryk Kultur som Kultursamarbeidet og Apriori Utvikling står bak, hospiterer daglig leder for Kultursamarbeidet, Vibeke Suhr, hos Young at Art i Belfast. Belfast Young and Art er en ikke-kommersiell organisasjon som bl.a. arrangerer Belfast Children's Festival, som pågår akkurat nå. Målet med oppholdet er å lære mer om det å arrangere festival, og hente inspirasjon for å videreutvikle barnekultur i Vesterålen.


15.3.2013 - Margrethe Berntsen


Reisebrev fra Vibeke Suhr:
Jeg ankom Belfast 4 dager før festivalåpningen. På kontoret fikk jeg god mottakelse av direktør Ali FitzGibbon, som har ledet organisasjonen i 9 år (bilde). Jeg fikk hilse på de 4 faste ansatte og rundt 10 personer som har korttidskontrakt. De første dagene brukte jeg til å bli bedre kjent med organisasjonen, og jeg hjalp til med å klargjøre ting til festivalåpningen.
 
  Vibeke Suhr


Jeg så på deres rutiner og systemer for planlegging og gjennomføring av festivalen. Det var interessant å se på hvordan de jobber systematisk med å få barn og unge til å komme til festivalen. Ali FitzGibbon forteller at Nord-Irland ikke har en sterk tradisjon for å gi barn kunst- og kulturopplevelser. Young at Art ønsker å snu dette, og ser det som sin viktigste oppgave.

Festivalen startet den 8. mars, og har et veldig omfattende program. Målgruppa er barn 0-14 år og deres foreldre. De legger stor vekt på at deres arrangement skal ha høy kvalitet. Festivalen presenterer derfor både teater- og danseforestillinger med nasjonale og internasjonale artister. I tillegg inneholder festivalen utstillinger, workshop, konserter, skoleprogram og mye mer. Det er også eget program for voksne som arbeider med dans og teater for barn. Bl.a. har jeg fulgt dette programmet.

Det som har fasinert meg mest av det jeg har sett, er hvor godt arrangementene er tilrettelagt for barn. Selvfølgelig har vi gode arrangement for barn i Vesterålen også, men her har Young at Art utviklet kompetanse på barnefestival over mange år. Min favoritt så langt er HOP! med Nevski Prospekt fra Belgia. Her møter en skuespiller barna før de kommer inn i salen, og har en liten forestilling der hvor han involverer barna. Når de da ankommer salen blir barna invitert til å tegne. Tegningene deres danner så kulissene, og forestillingen er i gang. I tillegg til denne delen som jeg syntes var veldig bra, så var også selve forestillingen fantastisk.
 
  Ali FitzGibbon


Belfast Children´s Festival er en stor festival med et budsjett på ca. 2 millioner norske kroner, og publikumstallene til festivalen er 14.000. Det gjør det ikke direkte sammenlignbart med forholdene i Vesterålen, men jeg føler likevel at jeg har lært noe. Jeg har lært i forhold til arrangering av festival, og jeg har helt klart blitt inspirert til å videreutvikle barnekultur i Vesterålen.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no