Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Hos jentene på Undralandið

Les reisebrevet fra illustratør Tina Aslaksen. Hun har egen bedrift på Sortland og har besøkt designbedriften Undralandið i Reykjavik. Tina deltar i prosjektet Reis & Ryk Kultur som Kultursamarbeidet i Vesterålen gjennomfører i samarbeid med Apriori Utvikling. 27 deltakere er ute på vingene i Europa dette halvåret. De har et 14 dagers hospiteringsopphold ved en kulturinstitusjon eller en kulturbedrift. I løpet av oppholdet sender de reisebrev.


22.3.2013 - EMB


FRA TINA:
For de som ikke kjenner meg og det jeg driver med, så er jeg opprinnelig fra Porsgrunn i Telemark, men flyttet til Sortland i 2011. Jeg er utdannet illustratør, eller tegner som det heter på godt norsk, og jobber frilans med illustrasjoner og diverse design.

Takle oppgavene
 
  Undralandið ble startet opp i begynnelsen av 2012, av tre jenter som alle er utdannet innen grafisk design her i Reykjavik. Fra venstre: Svala, Arna og Jona. Foto: TA
Jeg valgte å reise til Reykjavik på Island for å lære mer om grafisk design. Jeg ville undersøke mer om hvordan man designer ulike tekster og layout av grafiske artikle(bøker, plakater, flyers, logo, webside etc.). Samtidig vil jeg vite hvordan et lite designbyrå får oppdrag, hvordan de reklamerer for seg, hvordan de prissetter seg og ikke minst hvordan de takler hver enkelt oppgave de får. Så vet dere det før dere leser videre :)

Illustrere hjort
Nå har jeg vært på Island i akkurat ei uke, og har kommet inn i et godt miljø hos jentene på Undralandid. Jeg har fått tildelt et lite logoprosjekt, hvor jeg har illustrert en hjort og satt en kort tekst til.

Flere prosjekter
 
  Tina foran Hallgrimskirken i Reykjavik.
Foto: TA
Jeg har også startet på et annet designprosjekt, webdesign, hvor jeg skal finne fonter/skrifttyper og farger som passer til innholdet. Og ved siden av disse to prosjektene har jeg to mindre prosjekter på siden, som skal være øvelser i å se detaljer hos de ulike skrifttypene og hvordan designe layout for en brosjyre. Veldig spennende og lærerikt!

Kaldt og bra
Foruten dette har jeg gjort en del sightseeing i byen og sett masse nytt og artig. Det har vært godt vær, selv om det er kaldt, og jeg har fått tatt en del bilder av ulike steder og ting. Jeg leier et rom i en sentral leilighet i byen, som gjør det mye lettere å komme seg rundt. Her bor det også turister fra flere nasjoner på kortere opphold.

Nordlys
Jeg har møtt hyggelige folk fra Frankrike, England, USA og Japan bare på noen korte dager. Veldig kjekt å høre hvordan andre besøkende også har det her på Island og hvordan de gleder seg til å se nordlys!

Festivalbesøk
Til helgen skal vi, jentene på Undralandid og jeg, dra på The Sonar festival 2013, hvor Undralandid har jobbet med å lage reklame og annet grafisk materiell festivalen trenger. Så da har jeg også god, moderne Islandsk musikk å se frem til!

Hilsen Tina Aslaksen
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no