Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Inspirasjoner over all forventning

Reiselvskonsulent Astrid Berthinussen har besøkt Øst-Island som deltaker i prosjektet Reis & Ryk Kultur. Hun har skrevet reisebrev heim. Kultursamarbeidet i Vesterålen gjennomfører dette i samarbeid med Apriori Utvikling. 27 deltakere er ute på et 14 dagers hospiteringsopphold i Europa dette halvåret ved en kulturinstitusjon eller en kulturbedrift. I løpet av oppholdet sender de reisebrev.19.4.2013 - EMB


Astrid skriver:
 
  Kultur og reiseliv har vært et sentralt tema for oppholdet. Astrid sammen med direktøren for kultursenteret Skridukaustur, Skuli Bõrn Gunnarsson for å få informasjon om senteret og en stor arkeologisk klosterutgraving nedenfor. Foto: Kulsam
Jeg har vært kjempeflink til å basere alle mine reiser på minst mulig planlegging og en 'vi-tar-det-som-det-kommer' innstilling. Reis & Ryk Kultur prosjektet tvang frem en viss forberedelse, men da jeg satt på flyet fra Keflavik til Egilstadir søndag ettermiddag, tenkte jeg; shit Astrid, du har glemt å spørre hvor du skal møte på jobb og til hvilket tidspunkt.. ganske relevant informasjon.

Smilet på plass
Født med flaks i begge hæler, traff jeg helt tilfeldig på min kommende sjef de neste to uker, Árny, da flyet landet i Egilsstadir. Hun hadde to timer tidligere kommet på samme lille kommunikasjonssvikt. Smilet på plass, fin introduksjon og vi slapp en famlende presentasjon!

Paraply
Startet min første uke med å sette meg inn i hvordan de jobber her på Øst-Island, både på turistinformasjonen og Austurbru; som er en form for paraply-organisasjon som kan sammenliknes på flere plan med Vesterålen Regionråd. I tillegg gikk jeg gjennom markedsmateriell, medlemsbedrifter samt markedsplaner - for ikke å snakke om geografien..

Rotteres
Fra tirsdag morgen har første uke vært et rotteres i reising, seminarer, visninger og møter. Jeg har fått god innføring i hvordan de jobber med turisme, hvordan de pakker turer og ser hele tiden likheter med Vesterålen. Enkelte områder er noen kommet lengre enn oss, andre områder er vi flinkere. Da kan jeg nevne at vi er kommet mye lengre innen vinterturisme, men vi har mange av de samme utfordringene.

Deler ideer
Alle jeg møter deler gjerne av sine ideer, og mange av dem er geniale! Interessen for Vesterålen er stor og det har ved flere anledninger vært ytret et ønske om sammarbeid utover kultur, også innen turisme. Uten unntak; hver gang jeg presenterer meg smiler samtlige og sier 'Erik'...noen vesterålinger er godt kjent her.

Infoguide
Siste del av uka har også vært jobbing med den øst-islandske infoguiden, og over helga skal vi lage nytt design på kart. Da får vi jobbe litt kreativt!

Til Vesterålen
Det blir mye idearbeid. Tenkte jeg skulle teste ut en ny idé jeg har fått her på Island før jeg tar den med hjem til Vesterålen, men de 50 andre ideene starter jeg på når jeg kommer hjem!

Astrid
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no