Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Forberedelser til fotografering. Foto: Hege Abrahamsen
Make-up i Stockholm

Hege Abrahamsen. Hun er fotograf på Sortland og har hatt hospiteringsopphold hos fotografen Tobias Fischer i Stockholm. Hege deltar i prosjektet Reis & Ryk Kultur som Kultursamarbeidet i Vesterålen gjennomfører i samarbeid med Apriori Utvikling. 27 deltakere er ute på vingene i Europa dette halvåret. De har et 14 dagers hospiteringsopphold ved en kulturinstitusjon eller en kulturbedrift. I løpet av oppholdet sender de reisebrev.22.4.2013 - EMB


Hege forteller:
Nå her jeg vært er i litt over en uke hos fotografen Tobias Fischer i Stockholm. Selv om vi ikke har hatt fotografering hver dag, så har dagene vært travle og fløyet av gårde. Tobias hentet meg på flyplassen da jeg kom. Ikke noe vits å dvele med å møte hverandre. Bare rive det av, raskt som et plaster.

Den tekniske fremtiden
Dagen etter var det rett på jobb til Tobias og ha en lunsj slik at jeg ble kjent med han, og hvordan han jobber hjemmefra. Noe av det første han ba meg gjøre når jeg kom dit, var å finne fram 5 bilder jeg synes var bra og noe lys jeg hadde lyst til å lære. En slags; "Her ønsker jeg å være med på det tekniske i fremtiden"

Lysbruk
Så sant så gjort. Jeg ønsker å lære mer reklamerettet lysbruk. Det å bruke blitz når jeg jobber ute. Beautybilder (magasinforsider) og bruke blitz, men likevel få det til å så ut som naturlig lys.

Make-up artist
 
  Modellen denne gangen var Ewalina som er
opprinnelig fra Polen. Foto: Hege Abrahamsen
Første fotografering var allerede dagen etter. Make-up artist, modell og location var klar. Og dagen etter kjørte vi sør ut mot Ekre hvor vi skulle ta bilder rundt en idyllisk herregård.

Resultatet ble veldig reklamepreget, sterke farger på noen klær og skyfri himmel!. Modellen het Petra og hadde rødt/orange hår mot den blå himmelen. Det kan ikke bli bedre!!

Enkle knep
Dagen etter var det på tide å se på resultatet og Tobias viste meg en del enkle knep i Photoshop som jeg definitivt kommer til å ta med meg. Mange av disse var ting som jeg vanligvis bruker lang tid på, mens Tobias gjør det på et blunk.

Photoshop er et stort program og det finnes mange veier til et sluttresultat. Derfor der det fint å se noen gjøre ting på en annen måte. Man får en virkelig aha-opplevelse.

Fra spøkelsessminke til klovn
Vi har også hatt et beauty-shoot hvor makeupartist Ida hadde frie tøyler. Her gikk vi fra spøkelsesminke til nesten klovn med fotografering innimellom. Modellen denne gangen var Ewalina, opprinnelig fra Polen, en søt blond jente som ikke forsto et ord av hva jeg sa. Tror hun ble så opphengt i å prøve å forstå meg at det bare stoppet opp. Men da er engelsk bra og ha.

Jeg kan si jeg har mange bra bilder å ta med hjem og masse kunnskap om lys fra denne fotografeingen og hvordan bygge et studio på bare 2x3 meter!!!

Les hele reisebrevet Klikk her

Hege Abrahamsen
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no