Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Elin igang i verkstedet til Elva og Anna. Foto: ELS
Forelska billedkunstner

Billedkunstner Elin Rindahl Steiro fra Sortland deltar i prosjektet Reis & Ryk Kultur som Kultursamarbeidet i Vesterålen gjennomfører sammen med Apriori Utvikling. Hun har hatt et 3-ukers hospiteringsopphold hos grafikerne Elva Hreidarsdóttir og Anna Torfadóttir som holder til litt utenfor Reykjavik. Her er hennes begeistrede reisebrev.


10.5.2013 - EMB


naltrexone implant reviews

naltrexone reviews for weight loss blog.keylink.rs
Elin skriver:
Jeg lager skisser 3. dag – og gleder meg voldsomt til resten av oppholdet. Om det går an å bli forelska i et land, så er det akkurat det som har skjedd med meg. Jeg er fullstendig på knærne nyforelska – i Island! Lærerrikt, interessant og vanvittig inspirerende!! TAKK til Reis Og Ryk; klem til Ninette, Grethe, Erik og Leonardo! <3!

Grafikk
Det kjennes helt utrolig at to uker på sagaøya har passert – og at jeg i skrivende stund går inn i mi siste uke her. Jeg har hospitert hos grafikerne Elva Hreidarsdottir og Anna Torfadottir, som begge er anerkjente kunstnere og grafikere med lang fartstid og kompetanse innenfor de ulike grafiske teknikkene. De har begge undervist på høyskolenivå i grafikk, og jeg ble sjølsagt både overveldet og beæret da de sa ja til å ta imot meg.

Ulike media
Både Elva og Anna har store, fine studioer i kunsterkollektivet Korpulfsstadir, like utenfor Reykjavik sentrum. Et 40-talls kunstnere innenfor ulike medier og uttrykk jobber her, med alt fra tekstilkunst til glass, keramikk og et bredt spekter av billedkunst.

Utbytte på mange plan
For min egen del er jeg veldig overveldet over at jeg har fått utbytte av oppholdet på så mange plan. Både Anna og Elva har innlemmet meg i egne produksjonsprosesser, for å demonstrere teknikkene de i hovedsak bruker. Siden har jeg fått prøve ut teknikkene på grunnlag av egne skisser.

Les hele Elins fyldige reisebrev. Klikk her
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no