Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
På rett plass i Danmark

Rammemaker Mariann Skau fra Hadsel har hatt sitt 14 dagers hospiteringsopphold i Danmark gjennom Reis & Ryk Kultur som Kultursamarbeidet i Vesterålen og Apriori Utvikling står bak. Hun har hospitert i firmaet Tidens rammer hos rammemaker Claus Fink Isaksen som holder til i Ringe på Midtfyn.


10.5.2013 - EMB


Mariann skriver:
 
  Mariann i arbeid. Foto: MS
Ringe er en koselig liten by med mursteinshus og brostensgater. Byen har 5584 innbyggere, ligger i Faaborg‐ Midtfyn kommune og tilhører den sørlige del av Danmark.

På rett plass
Jeg dro til Danmark for å finne en rammemaker som jeg kunne lære nye og kreative løsninger av, innenfor rammefaget, og som kan ha andre kreative ideer å tilby i tillegg til innrammingen. Det var også en tanke å plukke opp råd og tips fra en annen rammemaker som også driver på et lite sted/by. Ser at vi kan ha lignende utfordringer når det gjelder kunder og beliggenhet. Og jammen kom jeg til rett plass.

Tidens rammer
Jeg ble godt mottatt av rammemaker Claus Fink Isaksen. Han driver verkstedet Tidens Rammer, som ligger vegg i vegg til bolighuset hans. Det er et gammelt bilverksted som er bygd om til et praktisk og hyggelig rammeverksted. Claus er tidligere snekker og designer, som er en god kombinasjon når man må være oppfinnsom for å skaffe kunder, og overleve som rammemaker ute på landsbygda. Og oppfinnsom det er han også.

Oppfinnsom
Et eksempel er at han har designet en ipad‐ holder, som kan henge begge veier på veggen. Og når man tar ipaden vekk, er det et bilde bak. Fin og smart løsning. Jeg har allerede lært og opplevd utrolig mye. Har kofferten full av gode råd og spennende nye ideer som jeg kan ta med hjem og prøve ut.

Populære i hele Danmark
Vi har også vært på rammelistefabrikk i Odense. A. Lange& H.Gebuhr ApS Rammelistefabrikk startet opp i 1931 og drives i dag av far og datter, Jenni Lange og Søren Lange. Her lages det rammelister i topp kvalitet. De kjøper førsteklasses furu fra nordsverige. Vi fikk en omvisning på fabrikken av Søren.

Artig å se hvordan de skjærer ut profiler, pusser, lakker og forgyller listene. Det var virkelig et spennende besøk. Tidens rammer har kunder fra hele Danmark, men mest fra Fyn. Han selger også en ferdig innrammet plakat av danske møbler fra 1920‐ 1970, som er veldig populær i hele landet.

Smarte knep
Han sier at han ikke har satset så mye på markedsføring, men han har gjort et par smarte knep for å skaffe kunder. Han har laget seg et skikkelig god hjemmeside og så har han kjøpt seg annonseplass i google. Som gjør at han kommer høyt opp når folk søker på innramming i Danmark. Dette har hans partner og internettmann, Karsten ordnet for han. Han har vi møte med på tirsdag.

Spennende og inspirerend
Ellers går dagene med til være med å jobbe på verkstedet. Mandag skal vi begynne å ramme inn en brudekjole. Det blir nok et spennende prosjekt.
Jeg gleder meg til neste uke og fortsettelsen av oppholdet.

Må rette en stor takk til Claus som lot meg komme hit, og til Reis&Ryk for en lærerik og inspirerende opplevelse!

Vårlig hilsen fra Mariann
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no