Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Steinar Jakobsen. Foto: Kulsam
Fortellinger og dialektord

Steinar Jakobsen fra Stokmarknes og Ove Orvik fra Sortland har fått reisestipend til Island. Begge søkte om residencyopphold i Eskifjord i vår, men ble satt på andre og tredje plass av stipendkomiteen. Etter at Vesterålen kulturutvalg nylig fikk kr 90 000,- i støtte fra Norsk kulturråd til norsk-islandsk samarbeid, ble det mulig å tilby dem stipend.


24.5.2013 - EMB


melatonin and weed combination

melatonin and weed good sleep open
Fortellertradisjoner
Steinar Jakobsen er profesjonell forteller og har opptrådt på flere festivaler. Han bruker fortellingen i sitt arbeid med organisasjonsutvikling og har vært engasjert som forteller i Den kulturelle skolesekken. Steinar ønsker å komme i kontakt med islandske fortellere både i Reykjavik og på Øst-Island. Planen er også utgi en fortellerbok som han vil hente stoff til under oppholdet og skape kontakt mellom fortellermiljøer på Island og i Vesterålen.

Norsk møter islandsk
 
  Ove Orvik Foto: Ingrid Skjoldvær
Ove Orvik er norskfilolog og lektor ved Sortland videregående skole. Han ar gitt ut flere ordbøker om dialektord både i Romsdal og Vesterålen. Ove vil finne ut hvor mange vesterålske ord og uttrykk islendingene kjenner igjen. Planen er å intervjue folk og skrive en artikkel om temaet i en avis både på Island og i Vesterålen. Han planlegger også å lage en liten bok eller et hefte. Arbeidstittelen er «Norsk møter islandsk».

Forankring
Erik Bugge i Vesterålen regionråd leder for tiden prosjektet «Kulturkontakt Vesterålen: Internasjonalt samarbeid» som prøver å forankre og styrke kultursamarbeidet som har utviklet seg mellom Vesterålen og Øst-Island. Reisene som Steinar og Ove planlegger, vurderer han som viktige ut fra et slikt forankringsperspektiv.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no