Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Rytmefôr» i foajene på BioMar under lunsjen. Fra venstre Tim Challman, Thorlákur Ægir Ágústsson, Ann-Iren Hansen, Jón Hilmar Kárason og Steinar Kjeldsen. Foto: Kulsam
Rytmer skal fôre islendingene

Førstkommende helg kaster del II av prosjektet «Rytmefôr» loss. Musikerne Steinar Kjeldsen og Tim Challman reiser til Eskifjord på Øst-Island for å spille under de årlige sjømannsdagene og ved åpningen av nybygget ved fiskemelfabrikken Fiskimid. Sammen med seg har de sangartist og tilbakestrømmer Ann-Iren Hansen fra Øksnes som for tiden studerer i Aarhus. Kultursamarbeidet i Vesterålen er ansvarlig for opplegget fra norsk side.


29.5.2013 - emb


otc inhalers for asthma

over the counter asthma inhalers
Rytmefôr på BioMar
 
  Tim og Jón Hilmar overresker ansatte på Biomar i arbeidstida. Foto: Kulsam
Første del av «Rytmefôr» ble gjennomført sist høst i fôrfabrikken BioMar på Myre der islandske Fiskimid en betydelig leverandør av råstoff. De samme tre musikerne og to fra Øst-Island deltar. Det var gitaristen Jón Hilmar Kárason og bassisten Thorlákur Ægir Ágústsson. Det ble arrangert bedriftskonsert i arbeidstida og norsk-islandsk lunsj for alle ansatte på BioMar. I tillegg var det gratis kveldskonsert der de spilte sammen med Hugo Hildes Quintett for å markere 10 år med kulturkontakt mellom Vesterålen og Øst-Island.

Randolffs sjøhus og gudstjeneste
 
  Direktøren for fiskemelfabrikken Fiskimid på Myre i oktober. Han har invitert en rekke gjester til re- åpning av fabrikken. Foto: Kulsam
I år arrangeres «Rytmefôr» på islandsk vis som del av de årlige sjømannsdagene i Fjardabyggd kommune. Disse dagene er en tradisjon rundt hele Island og er en heder til omkomne fiskere. Der skal musikerne også spille sammen med unge fra kommunen. Fredag blir det konsert i det tradisjonsrike Randolffs sjøhus. Dagen etter markerer musikerne åpningen av nybygget til fabrikken Fiskimid med ansatte og inviterte gjester, blant annet fra BioMar og Kultursamarbeidet.

Det blir minnehøytidelighet for omkomne fiskere ved et monument i byen der noen av musikerne deltar. Søndag synger Ann-Iren Hansen under en minnegudstjeneste i Fjardabygd kirke. «Rytmefôr» inngår i kulturavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no