Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Islandsk inspirasjon til utstilling

Sortlandskunstneren Ingunn Moen Reinsnes har nettopp hatt et to ukes stipendopphold i Eskifjord på Øst-Island. Hun var sammen med kunstneren Mika Gaunitz Renard som for tiden er bosatt på Sortland. Fjardabyggd kommunene stiller et restaurert lite norsk hus, kalt Jensens hus, til disposisjon for kunstnere og kulturarbeidere fra Vesterålen som har residencyopphold der. Det er fire år siden denne avtalen kom i gang.28.5.2013 - emb


claritin and early pregnancy

claritin and pregnancy safety blog.cr-inside.org
Inspirasjon
 
Ingunn forteller at hun har tegnet en del, inspirert av det islandske landskapets farger og former. Mika har strikka nye islansdsinspirerte luer og arbeidet med skulpturelle former. Begge ble svært inspirert av det de så og skal arbeide videre med dette med sikte på en utstilling i Vesterålen. De forteller at det har også blitt mye fotografering. Bildene skal danne grunnlag for videre kunstnerisk arbeid.

Heitur pottur
De har badet mye i utendørsbassenget i byen. Bassenget med heitur pottur blir av kommunen stilt gratis til disposisjon for vesteråleinger i Jensens hus. På badeanlegget og andre steder har Ingunn og Mika kommunisert med flere islendinger på islandsk. De traff også kunstnere som tidligere har besøkt Vesterålen. Direktekontakten mellom kunstnere er en positiv måte å styrke kontakten mellom de to regionene som Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd står bak.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no