Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Konsertinnslag under åpninga av den nye personalkantina i forfabrikken Eskja I Eskifjord. Fra venstre. Tim Challman, Steinar Kjeldsen (bak), Ann-Iren Hansen, Thorlákur Ægir Ágústsson og Jón Hilmar Kárason. De fire instumentalistene har tidligere spilt sammen under Sortland jazzfestival. Foto Kulsam
Vesterålske rytmer på fiskemelfabrikken

Sist helg inntok tre dyktige musikere fra Vesterålen byen Eskifjord øst på Island. De hadde konserter og musikkinnslag sammen med islandske musikere. Dette var andre del av prosjektet «Rytmefôr» som fôrfabrikken BioMar på Myre og eksportfirmaet Fiskimid i Eskifjord står bak sammen med Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.


3.6.2013 - emb


Stor begeistring
 
  Tim Challman spiller i forbindelse med nedlegging av krans foran minnemerket for omkomne sjøfolk fra Eskifjord. Foto: Kulsam
Sammen med musikerne var prosjektleder Erik Bugge som arbeider med internasjonale kulturkontakter i regionrådet. Sangartisten og tilbakestrømmer Ann-Iren Hansen fra Stø var solist. Hun vakte stor begeistring og opptrådte med flere egne låter i ledtog med erfarne Steinar Kjeldsen på tangenter og Tim Challman på sax. Fra islandsk side deltok gitaristen Jón Hilmar Kárasson og bassisten Thorlákur Ægir Ágústsson.

Fullsatt sal
Musikerne hadde en sentral rolle under de tradisjonsrike sjømannsdagene i Eskifjord. Fredag var det konsert for fullsatt sal i Randolffs sjøhus, en gammel brygge bygget etter norsk stil. Klappsalvene ville ingen ende ta og musikerne måtte spille flere ekstranummer. Lørdag hadde gruppa musikalske innslag i forbindelse med åpningen av den nyrestaurerte fabrikkbygningen til fiskemelfabrikken Eskja.

Næringskontakt gjennom musikk
 
  Direktør Jens Gardar Helgasson mottar et vakkert fat i gave fra BioMar med bedriftens logofarger. Fatet er laget av Blås Idé på Myre. Fra venstre fabrikksjef Haukur Lindal Jonsson, direktør Jens Gardar Helgason og BioMars personalsjef, Skjalg Steiro. Foto: Kulsam
Fiskimid leverer betydelige mengder råstoff til BioMar gjennom fiskemelfabrikken Eskja. BioMar var representert med personalsjef Skjalg Steiro. Han gratulerte Eskja og overrakte en vakker gave. I talen la han vekt på hvordan musikk kan være med på å styrke kontakten mellom to bedrifter, noe som var ideen bak prosjektet «Rytmefôr».

Ønsker videreføring
Søndag var det musikalske innslag i kirka og under en minnehøytidelighet ved et monument for omkomne sjøfolk. Sentral for «Rytmefôr» fra islandsk side var direktør Jens Gardar Helgasson i Fiskimid. Han og personalsjef Steiro var enige om at det musikalske samarbeidet burde fortsette med bedriftene som aktører.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no