Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Asle igang med samarbeidsprosjketet Twin City mellom Melbu og Seydisfjord på Øst-Island. Foto: Kulsam
Asle tatt ut til irsk EU-prosjekt

Asle Lauvland Pettersen fra Stokmarknes er tatt til et irsk EU-prosjekt i Donegal som Vesterålen kulturutvalg har kulturavtale med. Han skal sammen med kunstnere fra Øst-Island og Donegal delta i en spektakulær, kunstnerisk presentasjon av den irske legenden «Awakening the Horsemen».


7.6.2013 - emb


otc inhaler

over the counter asthma inhalers cvs link
3000 år gammel bygning
 
  Det nesten 3000 år gamle festningsverket og kultstedet An Grianan of Aileach ligger på halvøya Inishoven nord i Donegal. Den sirkelformede bygningen er 27 meter i diameter og ligger på en høyde 244 meter over havet med utsyn mot det nordlige Atlanterhavet. Foto: Donegal County Council
Vesterålen kulturutvalg informerte i vinter om muligheten for en visuell kunstner fra Vesterålen å delta i dette EU-prosjektet som har kommet i stand fordi Irland nå har formannskapet i EU-kommisjonen. Blant tre søkere ble Asle valgt av den irske komiteen. Han er scenograf og tilbakestrømmer og utdannet fra kunsthøgskolene i Oslo og København der han for tiden bor. Han reiser om en ukes tid til en workshop som munner ut i en karnevalsaktig forestilling i og rundt det 3000 år gamle keltiske festningsverket og kultstedet An Grianan of Aileach.

Irland i nød
«Awakening the Horsemen» eller «Rytternes oppvåkning»
 
  Fra en av teaterkopaniet LUXes spektakulære forestillinger. Foto: Donegal County Council
er en legende som knytter seg til sjøkongen Mannanan Mac Lirs menn. Sagnet forteller at hans sovende krigerne kan kalles til live og bidra når Irland er i nød. – Om ikke i dyp nød, er Irland for tiden i en vanskelig økonomisk situasjon.

Kulturelt triangel
Arrangementet ledes av teaterselskapet LUXe som kunstnerparet Mark Hill og Mandy Blinco står bak. De har tidligere hatt liknende karnevalsprosjekter på Øst-Island som ledd i samarbeidet mellom de tre regionene. Kontakten mellom Donegal, Vesterålen og Øst-Island har utviklet seg til et slags kulturelt triangel i det nordlige Atlanterhavet.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no