Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Evaluering for pulje II. F.v. daglig leder Ninette Sjåfell, Aprori utvikling, Andenes installasjonskunstner Ann Helen Iversen, Sortland, fotograf Eva Ch. Nilsen, Sortland, museumskonservator Julie Sæther, Bø, billedkunstner Elin Rindahl Steiro, Sortland, Astrid Berthinussen, Vesterålen reiseliv og rammemaker Mariann Skau, Hadsel. Foto: Kulsam
Reiser skaper utvikling

Reis & Ryk Kultur nærmer seg slutten. Det er et internasjonalt læringsprogram for kulturarbeidere i Vesterålen. Sist mandag var det evaluering og oppsummering for to grupper som hadde besøkt private bedrifter og offentlige kulturinstitusjoner rundt i Europa.


12.6.2013 - emb


Fornøyde deltakere
 
  Rammemaker Mariann Skou fra Hadsel dro til Danmark for å finne en rammemaker som kunne lære henne nye og kreative løsninger innenfor rammefaget. Hun hospiterte hos Claus Fink Isaksen som holder til i Ringe på Midtfyn. Ninette Sjåfell fra A priori deler ut diplom. Foto Kulsam
Deltakerne sa seg svært fornøyd med det de hadde fått ut av oppholdet og vil benytte erfaringene i sitt videre arbeid. Bak opplegget står Vesterålen kulturutvalg og konsulentfirmaet A priori utvikling AS.

Fra grafikk til elgsafari
Dette er første gangen at kultur og kunst har fått et eget opplegg innenfor Reis & Ryk-konseptet som A priori har drever i over ti år. Rundt 25 personer fra alle vesterålskommunene har vært ute på vingene. Bedriftene og institusjonene de har besøkt, spenner fra grafikkverksted og rammeproduksjon til barnefestivaler, kulturhistoriske museer og elgsafari.

Viktige impulser
Under evalueringen kom det fram at deltakerne har fått impulser som vil få stor betydning for det videre arbeidet og flere har lært seg nye formidlingsformer. Det er skapt kontakter med dyktige utøvere og institusjoner i Europa som kulturlivet i Vesterålen vil kunne ha nytte av i fremtiden. Flere understreket at kontakten med fagfolkene de hospiterte hos, ikke vil opphøre med de fjorten dagene de hadde vært på besøk. Dette var et mål Vesterålen kulturutvalg la vekt på da ideen om et Reis & Ryk Kultur ble lansert.

Hospiteringer i åtte land
Åtte land i Europa har hatt besøk av hospitantene fra Vesterålen. Bedriftene og institusjonene lå i Danmark, Sverige, England, Italia, Tyskland, Island, Nederland og Hellas. Reis & Ryk Kultur er støttet av Innovasjon Norge, Kommunenes sentralforbund og EUs Leonardo Da Vinci-program.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no