Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Asle samler inn lysspotter etter den vellykkede forestillingen. Foto: Kulsam
Suksess for Asle i Irland

Stokmarkneskunstneren Asle Lauvland Pettersen gjorde i helga stor suksess i Irland som lysdesigner for den internasjonale vandreforestillingen Awakening the Horsemenn.


23.6.2013 - emb


ventolin

ventolin
3000 år gammelt fort
Forestillingen bygger på et irsk sagn og ble framført rundt og i det 3000 år gamle fortet Grianen of Aileach nord i Donegal. Asle var engasjert til oppdraget gjennom kultursamarbeidet mellom Vesterålen, Donegal og Øst-Island sammen med den unge islandske sangeren Erla Dora Vogler.

Løftet forestillingen kunstnerisk
 
  Kunstnerparet Mark Hill og Mandy Blinco som driver eventfirmaet LUXe, hadde det kunstneriske ansvartet for prosjektet som helhet. Foto: Kulsam
Bak prosjektet sto Donegal County Council (Donegal fylke) som hadde gitt kunstnerparet Mandy Blinco og Mark Hill oppdraget å produsere forestillingen. De driver eventfirmaet LUXe og har spesialisert seg på karnevalsaktige opptog som utgjør en viktig del av kulturen i det katolske Irland. De kom nylig tilbake fra et prestisjefylt oppdrag i Hong Kong knyttet til den kinesiske nyttårsfeiringen. Mark Hill mente at Asle og islandske Erla bidro sterkt til å løfte forestillingen kunstnerisk.

350 tilskuere
Rundt 20 profesjonelle skuespillere, musikere, dansere og visuelle kunstnere deltok.
 
  Fra forestillingen inn i den sirkelrunde borgen som er 27 meter i diameter. Foto: Kulsam
Mange av lyselementene som Asle sto for, spilte en sentral rolle for helheten siden alt foregikk ute seint på kvelden. I en uke hadde hele teamet arbeidet på området for å klargjøre forestillingen som ble sett av rundt 350 begeistrede publikummere.

På irsk TV
Awakening the Hosemenn er støttet av tilskudd fra EU. Slike penger er mulig søke på når Donegal samarbeider med regioner som ligger i EUs økonomiske nedslagsområde slik som Vesterålen og Øst-Island. Irsk TV har laget et program om forestillingen som sendes denne uka.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no